Legyetek jók, ha tudtok

/ Fegyveres-Fiskál Regő /
fegyveres.fiskal.rego képe
Szinte eltelt már egy év azóta, hogy elkezdtem a munkámat a windsori Magyar Iskolában, mint magyar nyelvtanár, de mint minden rendes iskolában itt is eljött az év vége.
Évzáró

A 2023-2024-es tanévben nem kevesebb, mint 15 gyermek kezdte meg tanulmányait az iskolában, és nagy büszkeség számomra, hogy mindannyian sikeresen el is végezték a tanévet. Rengeteg minden történt ebben a tanévben is. Hiszen mi nem csak a sokszor talán száraznak tűnő, nehezen érthető nyelvtant tanultuk a diákokkal, hanem nagy hangsúlyt fektettünk a magyar történelemre, a nemzeti ünnepeinkre és még kreatív projektfeladatokat is készítettünk közösen. Ennek talán legszebb és legemlékezetesebb eleme volt a Magyar Költészet napjára elkészített Toldi kisfilmünk.

Hatalmas öröm volt a fiatal növendékekkel együtt dolgozni, és még nagyobb volt a mosoly az arcomon, hogy láttam rajtuk a fejlődést, amely igazolta az együtt elvégzett munka sikerét. Minden jót nektek a jövőre, és kívánom, hogy soha ne felejtsétek el azt a közmondást, hogy „ahány nyelv, annyi ember”, amely segít megismerni és megtartania magyarságotokat.