Legkedvesebb magyar népmesém

Javában folyik a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program közös rajzpályázata. A pályázat célja, hogy gyermekrajzok segítségével bemutassuk a magyar népmesék varázslatos világát az anyaország határain túl. Szeretnénk szemléltetni, hogy minden magyart, éljen a világ bármely pontján, összekötnek a közös gyökerek, köztük a magyar népmesék világa is.

Ezzel a pályázattal ösztönözzük és biztatjuk a hazájuktól távol élő magyarokat, hogy érdemes átadniuk az ifjabb generációknak mindazt, ami számukra fontos a magyar kultúrából, történelemből. MI most olyan alkotásokat várunk, amelyek bemutatják, hogy az anyaország határain túl élő gyermekeknek melyek a kedvenc magyar népmeséi, mert bízunk benne, hogy számos magyar népmesét ismernek és szeretnek! Várjuk a klasszikus és jól ismert történeteken túl a kevésbé elterjedt, magyar vonatkozású mesék alapján készített rajzokat egyaránt. Reméljük, hogy tanulunk újat, találkozunk olyan mesékkel is, amelyet kevesek ismernek.

Pályázni egyénileg lehet, egy gyermektől egy munkát fogadunk el. A rajzok technikai megvalósítása bármilyen eszközzel történhet (színes ceruza, vízfesték, tempera…).

A pályamunkákat két korcsoportban várjuk: 5–7 évesek és 8–12 évesek.

Nagy értékű ajándékcsomagok várják a nyerteseket és a közönségszavazás díjazottját! A szavazók között is ajándékot sorsolunk.

A rajzokat digitálisan várjuk a következő e-mail címre 2018. december 2-án éjfélig: nepmese@magyarokegyhelyen.hu

További információ: https://www.magyarokegyhelyen.hu/palyazat
Részvételi szabályzat: https://www.magyarokegyhelyen.hu/sites/default/files/rajz-nepmese-pspkcsp-jatekszabalyzat-2018-1101.pdf
Képviselői nyilatkozat: https://www.magyarokegyhelyen.hu/sites/default/files/kepviseloi-nyilatkozat-nepmese-palyazat-2018-1101.pdf