A Kuttyomfitty Társulat Észak-Rajna-Vesztfáliában

/ Pacsura Dávid István /
pacsura.david.istvan képe
Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán is túl, ott, ahol a tánc és a mese az úr, volt egy kis csapat, a nevük Kuttyomfitty Társulat.
Az előadásra várvaAz előadás közbenKözös táncMegérkeztek

Ahogy az már Hagenben csak lenni szokott… Vagy mégsem ?!

A hónap első vasárnapja mindig kicsit különlegesebb vasárnap itt Hagenben. Az itt élő magyaroknak, ilyenkor magyar nyelven prédikál  Simon Péter atya. A magyar közösség sok tagja képviselteti magát ezeken az alkalmakon, szinte mindig sokan vannak. A misék után elengedhetetlen a közös beszélgetés, sütizés, kávézgatás. Erre kivétel nélkül mindig sort kerítenek. Így volt ez most is.

Valami mégis különlegessebbé tette ezt a napot.

A Hagenben szokásosnak mondható vasárnapi alkalmat  a Felvidékről érkező Kuttyomfitty Társulat látogatta meg ezen a napon.

A hétvégén Németországba, annak is Észak-Rajna-Vesztfália tartományába látogató színház Kölnben, Neussban és Hagenben vendégszerepelt nagy sikerrel. Nagy várakozás előzte meg az érkezésüket, így „bolygatva” fel a csendes kis magyar közösségek hétvégi hangulatát. Kölnben nagy elismeréssel osztották az igazságot egy ezeréves templom falai közt. Gyors rakodás után már száguldottak is Neuss felé, ahol egy kis családi étteremben (magyar a tulajdonos) varázsolták el a királykisasszonyt és a közönséget is.  A rendelkezésükre álló helyiségek tökéletes feltételeket nyújtottak úgy az előadóknak, mint a nézőknek.

A társulat kiváló előadásokkal szórakoztatta a helyszínek mindegyikén szép számmal egybegyűlteket. A vendégeink aznap este még belevetették magunkat a múzeumok éjszakájába, így nem csak ők adtak élményeket nekünk, hanem ők maguk is tovább gazdagodhattak. Másnap, vasárnap délben, pedig Hagenben varázsolták el ismét a királykisasszonyt nem kevesebb sikerrel, mint az előző helyszíneken. Közel 70 fő csaphatta össze a tenyerét többször is a színvonalas produkció láttán. A szokásosnak induló vasárnapi alkalmat, Kuttyomfittyék így tették hát sok család számára még felejthetetlenebbé Hagenben is. Köszönjük a látogatást Dobsa Fodor Mónikának, Dobsa Tamásnak (mindketten a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncosok) és kedves kislányuknak, Sárának! Szeretettel várjuk őket vissza. November végén ismét ellátogatnak Németföldre… ez már ismerős terep lesz. Ingolstadt, Stuttgart és München!