Külföldi Magyar Cserkészek Nyugat-európai Kerületének tiszti hétvégéje

/ Potó István /
poto.istvan képe
Az elmúlt év eredményeit értékelték és megtervezték a következő időszak tevékenységeit a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség Nyugat-európai Kerületének vezetői november közepén Kastlban.

 

Áttekintés

A hétvégi programon több mint 40 cserkész vezető vett részt, és a programok széles spektrumát tekintették át. A körzetparancsnokok beszámoltak az egyes körzetek életéről, beleértve a Német, Osztrák, Svájci és Észak-nyugati körzeteket. A résztvevők meghallgatták a körzetparancsnokok és más megbízottak jelentéseit, köztük a Csapatfejlesztési megbízottat, a Lelki szakág vezetőjét, valamint az AKI programért felelős személyekét.

Kiemelt Témák

A hétvége alatt számos fontos téma került terítékre. A Nyugat-európai Kerület vezetőképzésének vezetése kiemelt figyelmet kapott, és az új képzésvezetők megválasztására is sor került. Az új képzésvezető jelöltek bemutatkoztak, és a résztvevőknek dönteniük kellett, hogy elfogadják-e a két jelölt együttműködését vagy sem.

A hétvégén számos érdekes előadás és beszámoló zajlott. Az erdőpedagógiai előadás után a résztvevők kipróbálhatták az elméleti ismereteket egy gyakorlati játék keretében. Az este folyamán tábortűz mellett emlékezhettek Szent Márton életére.

Kerületi Programok és Beszámolók

A hétvége során szó esett a Tutaj táborról, az Intéző Bizottság működéséről, valamint a cserkészpark fenntartásáról és fejlesztéseiről. A WEUP és a kerületi pénzügyi rendszerrel kapcsolatos fontos információkat is megosztottak a résztvevőkkel. Bostonból csatlakozott be online egy cserkésztestvérünk, aki beszámolt a Forrás munkacsoport munkájáról is.

Kiemelt Élmények

Az esti programok között a vacsora után a Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasának "Sheft" nevű kereskedő játéka osztatlan sikert aratott. A tábortűz, amely Márton-nap alkalmából Szent Mártonról szólt, különleges pillanatokat és nagy nevetéseket hozott.

Vasárnapi zárás

Vasárnap a résztvevők lelkiprogrammal kezdték a napot, majd következett a kerületi vezetőképzés választásának fontos pillanata. A végleges eredmény 15 igen, 1 nem és 4 tartózkodás lett, így a képzésvezető páros a következő két évben irányíthatja a kerület őrsvezetőképzését.

Az esemény zárásaként a résztvevők kifejezhették véleményüket és észrevételeiket a hétvége folyamán hallottakról.

A kerületi cserkészing rendelés is megérkezett, ami azt jelenti, hogy a csapatok vezetői elvihették az általuk rendelt cserkészingeket. Így mostanra már a Nyugat-európai Kerület cserkészei friss cserkészingekben feszíthetnek majd a programokon.

Ez a hétvége nem csak szakmai tapasztalatokkal gazdagította a résztvevőket, hanem szorosabbá is tette a nyugat-európai magyar cserkészek közösségét. Az együtt töltött idő során kialakult élmények és kapcsolatok hozzájárulnak a következő időszak sikeres együttműködéséhez és fejlődéséhez.