Közös kincsünk az Ünnep! Anyák Napja a Diaszpórában.

/ Farkas Virág /
farkas.virag képe
Sok jeles napot és ünnepet ölel fel egy esztendő, mégis bizonyos, hogy jó néhányunknak az Anyák Napja áll legközelebb a szívünkhöz.

A Magyar Iskola pedagógusai fáradhatatlan munkájának köszönhetően a gyermekek szüleikkel karöltve minden hétvégén szombaton részt vehetnek a hétvégi online oktatásban, aminek a részét sok érdekes feladat és interaktív játék képezi. Így továbbra is biztosított a  lehetőség a diaszpórában élő magyar gyermekek számára, hogy kapcsolatot tarthassanak tanáraikkal, továbbá őrizzék kultúránkat és szép anyanyelvünket.

Az aktív és segítőkész szülőknek és a Magyar Iskola lelkes tanárainak köszönhetően online formában jött létre az Anyák Napi műsor, amelynek során minden gyermek lelkiismeretesen felkészült a számukra is új, ám érdekes, és kihívásokat rejtő feladatra.

A rendkívüli és izgalmakkal teli Anyák Napi műsort Németh Enikő, a Kitcheneri Magyar Iskola tanárnője nyitotta meg kedves szavaival, majd Kovács Anita, a Guelphi Magyar Iskola tanárnője köszöntötte a szülőket és a gyermekeket néhány szép gondolattal. Az Anyák Napi hangulat megteremtéséhez az Iszkiri együttes: Anya ügyes című dallama csendült fel, amelyet követően a gyermekek szép versekkel, hegedűjátékkal és énekekkel örvendeztették meg édesanyjukat, nagymamáikat. A műsor sokszínűséget emelték a gyermekek által készített gyönyörű és ötletes kézműves ajándékok, meglepetések, amelyeket a gyermekek át is adtak édesanyjuknak a felvételen keresztül.

A mindannyiunkat megható és szívet melengető műsor egy kreatív kis tátika kézműves ötlet bemutatásával és egy online szerencsekerék játékkal zárult, amelyben mindkét iskola tanulói szívesen vettek részt. Az ötletes feladat segítségével a gyermekek megörvendeztették édesanyjukat egy kis kedvességgel.

Nagy öröm számomra, hogy a gyerekek tudásuk és lelkesedésük legjavát adva készültek fel, majd adták elő a szebbnél szebb verseket, énekeket. E nemes feladat és az Iskola online működése még nekünk felnőtteknek is nagy kihívás, így minden elismerésem azoknak a gyerekeknek, akik kicsit félve, izgulva, de legyőzték az előttük gördülő akadályokat, és a kamera elé álltak, hogy ezen a szép ünnepen köszöntsék édesanyjukat, nagymamájukat. 

Hálásan köszönjük szüleiknek, hogy gyermeküket segítve támogatták, hogy ez a műsor létrejöhessen, és a videofelvételeket megörökítve egy kis összeállítás is készülhet a műsorból, ezzel maradandó értéket teremtve a diaszpórában élő magyar közösség számára is.