Kossuth toborzó beszéde a Windsori Magyar Iskolában

/ Berzeviczi Nikoletta /
berzeviczi.nikoletta képe
Kossuth Lajos 1848 őszén toborzó körútra indult, hogy fegyverbe hívja az országot. Útjának első állomása Cegléd volt, ahol lelkesítő beszédet mondott. 2022. szeptember és október hónapban egy-egy szombat délután a Windsori Magyar Iskola diákjai kiránduláson vehettek részt Colisantisban, ahol játékos keretek közt emlékeztek meg Kossuth ceglédi tobororzásáról.
Huszár WindsorbanKézműves foglalkozásEmlékezzünk büszkén

Szeptember 24-én és október 22-én a Windsori Magyar Iskola kirándulást szervezett a kisdiákjainak. A kirándulás a Windsorhoz közeli településre, Colisantisba vezetett, ahol a gyerekek játékosan hallgathattak történeteket a magyar huszárokról, Kossuth 1948-as ceglédi toborzó beszédéről.

Tanulhattak Kossuth-nótákat, készíthettek papírmasé huszárt a fiúk, a lányok magyar pártát gyöngyökből, fotózkodhattak huszárként és megtanulhattak csákót hajtogatni.

A kirándulásra a szülők, nagyszülők is elkísérték őket, akik megosztották velük a gyerekkori emlékeiket az 1948-as eseményekről.

A két esemény legnagyobb nyertese pedig a magyar nyelv volt: a gyerekek észrevétlenül, élménypedagógiai módszerekkel, kézműveskedés közben sok-sok nevetéssel kísérve szívhatták magukba a magyar nyelvet, a történelmet és a kultúrát családtagjaikkal együtt.