Költészet napja Calgaryban

/ Boldizsár Botond /
boldizsar.botond képe
Köszönet a Bethlen Gábor Hungarian Language School diákjainak és felkészítő tanárjainak a versekért. Köszönet a szülőknek a sok fáradozásért. Köszönet a Savanya házaspárnak (Eszter és István), hogy a Nyugat-kanadai turnéjuk egyik állomásaként nálunk adták elő Steve Istvan Savanya verseit, illetve köszönet Strain Istvánnak az előadás alatt megfestett majd kisorsolt festményt.
Koncert ElőadásFestmény Festmény

Calgaryban 2024. április 13.-án ünnepeltük a költészet napját, mely minden évben megrendezésre kerül. A Savanya házaspár (Eszter és István), a Nyugat-kanadai turnéjuk egyik állomásaként nálunk adták elő Steve Istvan Savanya verseit, valamint a Bethlen Gábor Hungarian Language School diákjai Petőfi Sándor- Arany Lacinak című művét adták elő egy kis színjátéknak ötvözve.

Az óvodások pedig verset szavaltak. Ezt követte egy nagyon színvonalas koncert, könnyed családias hangulatban telt közös éneklés és beszélgetések közepette. Ez idő alatt a gyerekeket kézműves sarok várta ahol kedvükre rajzolhattak, színezhettek. Volt egy különlegessége a koncertnek, mégpedig  Strain Istvánnak az előadás alatt megfestett egy képet, melyet a koncert ihletett a koncert végén tombolán gazdára találat a festmény. Köszönet az iskola tanárainak, pedagógusainak és szülőknek a sok fáradozásért, köszönet a művészeknek a Magyar Házban dolgozóknak hogy meg valósulhatott a program, valamint végül de nem utolsó sorban a közönségnek!