Kolbásztöltés és disznótoros est a Hungáriában Buenos Aires-ben

/ Dr. Léránt Andrea /
lerant.andrea képe
„Tél van, hideg van, itt a disznótoros ideje! Eredeti magyar szokás!” Ezzel a kedves beharangozóval invitálta idén a Buenos Aires-i Hungarikum csoport a vendégeket disznótoros vacsorára a Club Hungáriába. A rendezvényt június 29-én, szombaton este tartották a magyar étteremben.
tánctanítás a disznótoros estenTáncház a disznótoros estenhurkatöltés a cserkészekkelhurkatöltés

Az előkészületek már reggel megkezdődtek, a házi készítésű kolbászt és hurkát a cserkészek készítették sok év alatt kikísérletezett recept alapján Kerekes Miki és Kerekes Marci vezetésével. Fáradtságot nem ismerve tisztították a belet, darálták, fűszerezték a húst, töltötték a kolbászt és hurkát a lelkes cserkészkezek 150 főre.

A sok finomságot a Hungária konyhájában sütötték meg délután, sült kolbász, sült hús, dinsztelt káposzta és krumpli került a tányérra.

A vacsora alatt a Mákos zenekar szórakoztatta muzsikájával a vendégeket (tagjai: Edi Bonapartian - hegedű, Léránt Andrea-brácsa, Kerekes Miki-bőgő). A moldvai táncokat Lévay Julio, azaz Lévay Gyuszi kísérte kobozzal.

Az este folyamán az előre kinyomtatott dalokat nagy lelkesedéssel énekeltük közösen. A finomságok elfogyasztása után táncra is perdültünk, a jó hangulatban pillanatok alatt szállt el az este.