II. Kocsmakvíz Aucklandben

/ Gusztos Enid /
gusztos.enid képe
Megrendezésre került a II. Kocsmakvíz Aucklandben, hiszen a felnőtteknek is jár a szórakozás!
IV. helyezett csapatI. helyezett csapatIII. helyezett csapatII. helyezett csapat

A legelső megbeszélésemen még 2024 februárjában az újonnan megismert mentoraimmal tisztán emlékszem, hogy az éves tervről beszélgettünk és ott mondták, hogy Kocsmakvíznek lennie kell. Mivel a munkatársammal, Póda Petrával a meeting előtt egyszer találkoztam csak a felkészítő során, csak nagyokat pislogtam. Névről el tudtam képzelni, hogy mi is lehet ez a program, de amikor kiértem, akkor tudatosult bennem, hogy ez nem csak egy egyszerű pub quiz. 

A tavalyi évben Győri Ágota, az előttem lévő ösztöndíjas ötlete volt, hogy szervezzenek egy olyan kvíz estet, ami csak a felnőtteknek szól. Innen is jött a szlogen, hogy a felnőtteknek is jár a szórakozás. Júniusra kellett megszerveznünk az estét, ezért előtte, hogy kicsit jobb rálátásom is legyen, beszélgettem a helyi közösségben élőkkel, hogy milyen is volt ez az esemény tavaly. Mondanom sem kell, hogy annyi pozitív emléket meséltek, hogy társammal, Petrával (aki egyébként tavaly szintén résztvevő volt) megegyeztünk, hogy olyan kvízt szeretnénk összeállítani, hogy erről az estéről is ilyen élményekkel menjenek majd haza a jelentkezők. 

Az én első feladatom a plakát megtervezése volt, ezért megkerestem a tavalyit, és annak mintájára és hangulatára igyekeztem egyet megtervezni, hogy érződjön, hogy ez nem egy új program, hanem a tavalyinak a folytatása. Petra a jelentkezéseket és helyfoglalást bonyolította le, a közös munka során pedig 55 kérdésből állítottuk össze a végleges kérdéssort. Egy kicsit eltértünk a tavalyi kvíztől, mivel idén nem papíralapon, hanem egy kvízes applikáció segítségével állítottuk össze a játékot.

Ti tudjátok hány aminosavból áll az inzulin? Segítek, 51, ha esetleg nem emlékeztetek volna az iskolás éveitekből! Ez volt a csapatok első kérdése. Természetesen a kérdések nehézsége vegyes volt, és szem előtt tartottuk azt, hogy szórakozni gyűltünk össze, így a 6 jelentkezett csapatnak olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, mint hogy mit jelent a téka vagy hogy hány lába van a compónak. Külön jó élmény volt, amikor egy “nehezebb” kérdés után az egyik csapat résztvevőjétől azt hallottam, hogy “de érdekes, ezt nem is tudtam”. 

A pontok alapján a helyezések így alakultak: 
I. Szakszik
II. Jovanazugy
III. Ponty
IV. TurbóRudik
V. Eszes Tyúkok
VI. Észbontók

Sikerült úgy kiválasztani az időpontot, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pont azon az estén játszott a svájciakkal, így voltak, akik a kvízest után csapatban maradtak és együtt megnézték a meccset. A visszajelzések alapján nagyon jól érezte magát mindenki, és azt mondták, hogy nagyon várják a következő, júliusi visszavágót.