Kiscserkész hétvége a readingi cserkészekkel

/ Kisbán Petra Mária /
kisban.petra.maria képe
2020. február 1-2. között kiscserkész hétvégén vett részt a Reading-i Szent-Györgyi Albert Cserkészcsapat. A goringi cserkészparkba látogattunk el, ahol felejthetetlen másfél napban volt részünk.
Mindjárt vacsora!SátorállításokKukacversenyre felkészülni!Zászlólevonás

Szombaton kora délután gyülekeztek a gyerekek a helyszínen. Míg vártuk, hogy mindenki megérkezzen, előkészítettük a fekhelyeket: felfújtuk a matracokat és megágyaztunk a hálózsákokkal. Zászlófelvonás és a hétvége tudnivalói után kiszabadultunk a hatalmas udvarra, ahol először bemelegítő köröket futottunk, majd mindenki próbára tehette a kreativitását: kislabdák voltak elszórva a fűben, ezekből kellett minél többet (egy fordulóban) visszavinni a házba. Volt, aki a kapucniját, volt aki a nadrágját, más pedig a cserkészingét tömte ki, hogy ő birtokolhassa a legtöbb kislabdát. Uzsonna következett, melyre az összes kiscserkész átváltozott néma kisangyallá és így falatozták a gyümölcsöket és kekszeket.

Uzsonna után ismét nagy kihívás előtt álltunk: elérkezett az idő, hogy a fiúk felállítsák a sátrakat a szobában, míg a lányoknak egységes méretű kókuszgolyókat kellett gyúrniuk. Szerencsére mindenki sikeresen vette az akadályokat, sőt, az elkészült sátrakba a délután előkészített ágyacskák is bekerültek. Eközben a sütőben készült a gyors vacsora, mely a vezetők legnagyobb csodálkozására mind eltűnt a 11 kis pocakban. Mosogatás, készülődés és már köszöntöttük is Síros Pipit a tábortűznél. Síros Pipi a gyerekek segítségével kiderítette, hogy miben jó – miért is értékes –, miközben a gyerekek is elmesélték, hogy ők miben a legjobbak, melyik tulajdonságukra büszkék a leginkább. A tanulságos tűz után meghitt folytatása következett az estének: újonnan csatlakozott kiscserkészeink jelölt kendőt kaptak.

Ezután már csak fogmosás, öltözködés és alvás volt hátra, mely a felfokozott hangulatban igen nehezen, de egy idő után sikerült.

Másnap kora reggel pattantunk ki mindannyian az ágyból, először kukacverseny következett, majd reggelihez öltöztünk fel. Reggeli után a kisebbek egy akadálypályát építettek a vezetőknek, mely igen megizzasztotta a vállalkozókat. Játszottunk még egy kis társasjátékot, ahol a magyar szavakat gyakoroltuk, majd tízórai és végül zászlólevonás következett.

Rengeteg élménnyel, szüntelen mosollyal és nem létező fáradtsággal várjuk a következő ottalvós mókánkat!