Kirándultak a Kölnben és környékén élő magyar fiatalok

/ Palotai-Farkas Júlia /
palotai.farkas.julia képe
A Kölni Érsekség Római Katolikus Magyar Lelkészségének fiataljaival kirándulni voltunk 2017. november 4-én Solingenben, a Wupper-folyó völgyénél.
Müngstener Brücke alatt gyülekezünkMartin, a vezetőnk mesél nekünkMendegélünkA csapat

A  Müngstener Brückénél (azaz a müngsteni hídnál) találkoztunk szombat reggel, hogy a napos időt kihasználva (amely ezen a vidéken ritka és igazán értékes) a természetben töltődhessünk fel együtt a munkás hét után. A kirándulás egyik szervezője és közösségünk tagja, Martin sok hasznos információval szolgált nekünk a környék történetéről. Érdekes volt a Wupper folyó partján, a beszélő fémdobozokon elhelyezett találós kérdéseket közösen megoldani. Egy különös kézi hajtású komp segítségével tudtunk átjutni a folyó túlsó oldalára, hogy folytathassuk utunkat. Az erdőben sétálva a színes levelek, csordogáló csermelyek és a beszélgetéssel töltött idő igazán kikapcsoltak minket. Megfáradva, ebédtájt betértünk egy kis kávézóba, ahol megismerkedtünk a helyi különlegességgel, a „Bergische Kaffeetafel”-el, amely egy hagyományos „terülj-terülj asztalkám” kolbásszal, sajtokkal, süteményekkel, tejberizzsel és a sajátos kannában felszolgált kávéval. Ezt követően a várba is felkapaszkodtunk, hogy a kilátásban is gyönyörködhessünk, végül gyalog, illetve a libegő segítségével hazaindultunk.

A közös kirándulással megtapasztalhattuk, hogy milyen jó egy teljes napot eltölteni együtt.

Az alábbi rövid videó összefoglalja és megpróbálja átadni a kirándulás élményét: https://www.youtube.com/watch?v=DpYXzkr_iTU&feature=youtu.be