Kincskeresés a cserkésztúrán

Kirándulás és családi nap Melbourne-ben

/ Várdai Levente /
vardai.levente képe
Cserkészek és kiscserkészek! Megyünk kincsvadászatra! - szólt a melbourne-i családi túrát meghirdető plakáton a felhívó szöveg. Így is történt, 2024. szeptember 21-én összejött a csapat, túra közben megkereste a kincseket, majd sütögetéssel ünnepelték egymás társaságát.
KCSP, Melbourne, állami ösztöndíj, ausztráliai magyar cserkészekcserkész, KCSP, Melbourne, külföldi magyarokcserkész, KMCSSZ, Ausztráliai magyarok, KCSPKCSP, cserkész, külföldi magyarok, Ausztrália

Túrára fel!

Csupán néhány hét telt el azóta, hogy a melbourne-i cserkészek megszervezték az apák napi rendezvényüket. De a cserkészvezetők azóta sem lustálkodtak és kiterveltek egy családi túrát, melyet 2024. szeptember 21-én meg is tartottak.

A Mornington-félszigeten elhelyezkedő Mount Martha területén, ami a tó mellet található látogatóközpont mellett gyülekeztek a cserkészek. Ismét a teljes családnak szóló összejövetel volt ez, hiszen a kincskeresésben résztvevő cserkészek szülei és nagyszülei a koradélutáni sütögetést készítették elő. Amíg a gyerekeknek szólt a program, addig a felnőttek megsütötték a köztéri BBQ-n az ízletes virsliket és hamburger húspogácsákat. 

Elveszett kincsek felkutatása!

"A segítségetekre van szükségem gyerekek, - kezdte a kis túra felvezetését a csapatparancsnok - kölcsönadtam egy játékot egy barátomnak, aki sajnos elszórta a részeit." A fiatalok jól tudják, hogy a cserkésztörvény harmadik pontja így szól:

A cserkész ahol tud segít. Így hát nem voltak restek az őrsök és felkerekedtek megkeresni a játék részeit. Mindhárom őrsöt az őrsvezetője kísérte végig a nagyságrendileg 4 kilométeres túrán a gyönyörű tó körül. A séta közben az idősebbek a növényzet alapos megfigyelését is feladatul kapták. De a fauna sokszínűsége is feltárult a kincseket kereső gyerekek előtt, hiszen számos kenguruval találkoztak a túra során. 

Az eltűnt, avagy elrejtett tárgyakat mind sikerült összegyűjteni és az őrsök közösen össze is építették a darabokból az egészet. Mindez egy jól felépített pedagógiailag átgondolt egységet alkotott és az összejövetel közös étkezéssel zárult.

A  melbourne-i cserkészek legközelebbi közös programja az 1956-os megemlékezésen való részvétel lesz.