Kenu kirándulás a Barron Canyonban

/ Kiss Barnabás /
kiss.barnabas képe
Szeptember utolsó szombatján, az ottawa-i cserkészekkel közösen vízre szálltunk, hogy megcsodáljuk a Algonquin nemzeti parkban elterülő Barron Canyont.
KirándulásKirándulásKanyonKanyon

A 28. számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat idősebb cserkészei és vezetői evezős túrát szerveztek az Ottawa-tól két órányira lévő Algonquin nemzeti park Barron folyóján, melyre meghívást kaptam én is. Élve a felkínált lehetőséggel, én is örömmel kezdtem el készülődni a nagy túrára.

Szombat reggel Ottawa-ból kenukkal felszerelkezve neki is vágtunk a hosszú autóútnak. Az út során megtudtam, hogy a nemzeti park névadója, a területen valaha élt legnagyobb indián törzs az Algonquin. A parkba való megérkezés után egy rövid ebédszünetet követően fel is szereltük kenuinkat és neki vágtunk a békés Barron folyónak.

Az időjárás is kedvezett nekünk így csodálatos napsütésben tudtuk megtenni a 8 kilométeres utunkat a Barron Canyonig, melynek látványa minden evező csapást megért. A festői táj mellett, a tudat, hogy pár emberöltővel ezelőtt ezeken a vad tájakon még indiánok élték mindennapjaikat igazán különlegessé tette a túrát.

Miután megcsodáltuk a kanyont a lemenő napfényében visszaindultunk alaptáborunkba, ahol a szülők már vártak ránk egy remek vacsorával. A vacsora fénypontjaként megköszöntöttük a csapat egyik őrsvezetőjét, és a születésnaposnak kijáró torta sem maradt el.