Kárpátok Néptáncegyüttes a Walnut Creek-i Magyar Fesztiválon

/ Nagy Vivien Zsuzsanna /
nagy.vivien.zsuzsanna képe
2019. szeptember 29-én a Kárpátok Néptáncegyüttes immáron második alkalommal vehetett részt a Walnut Creek-i Magyar Fesztiválon. A Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően ezúttal teljes létszámmal utazhatott az együttes a San Francisco közelében elhelyezkedő városba, ahol több ízben is színpadra léptek a táncosok.

A Walnut Creek-i Civic Park 2019. szeptember 29-én egy napra a környező magyarság találkozóhelyévé változott, a lángos és sült kolbász illattal átjárt liget magyar szótól vált élettel telivé. Számos kézműves kirakodó árulta portékáját, vagy éppen állította ki munkáit.  A színpadi program délelőtt 11 órától kezdődött meg, ahol különféle néptáncos és népzenei előadók váltották egymást egészen este 6 óráig. A Kárpátok Néptáncegyüttes idén második alkalommal vehetett részt a fesztiválon, a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően idén teljes létszámmal, hiszen a mind a busz bérléséhez, mind a szállásköltségekhez, mind pedig a viseletek készítéséhez jelentős segítséget nyújtott a Támogató.

A nap folyamán a Kárpátok öt alkalommal is színpadra lépett, balázstelki, bonchidai, tyukodi, széki, üveges és nagyecsedi cigány táncokat mutattak be nagy sikerrel.