A rendezvény célja közelebb hozni egymáshoz a Kijevben élő, kárpátaljai származású fiatalokat. A kulináris rendezvény minden évben nagy sikernek örvend, ugyanis itt barátságos légkörben tudnak találkozni kárpátaljai fiatalok, közösen tölthetik el a szeptemberi hónap utolsó hétvégéjét, és közben finomabbnál finomabb ételeket fogyaszthatnak. A rendezvény helyszíne az ukrán fővárostól nem messze található, festői környezetű Pirogovo skanzen.
A magyar konyha szerves része a Kárpátaljai kulináris ízvilágnak. A Magyarok Kijevi Egyesülete minden évben bográcsgulyással, töltött káposztával és jó hangulattal várja a skanzenbe látogatókat. Az egyesület megpróbálja minden évben a skanzenbe varázsolni a magyar gasztronómia ízes világát.
„A jó bográcsgulyás titka, hogy magyar embernek kell főznie” - így a hagyományokhoz híven, a bográcsgulyást minden évben az egyesület elnöke, Petneházy Gyula főzi. Az idei évben rekordmennyiségű, 100 liter bográcsgulyást sikerült készítenie, melyet több napos előkészülés és csapatmunka előzött meg a Kijevi Magyar Házban.