Karácsonyi hangulat Montreálban

/ Román Attila /
roman.attila képe
Az adventi időszakban minden helyi magyar közösség lázas készülődésbe kezd, ez idén sem történt másképp Montreálban, így mindenki megtartotta a maga Mikulás illetve karácsonyi műsorát.
Cserkészek a Magyar OtthonbanCserkészek a Magyar OtthonbanCsillagösvény Egyesület karácsonyi műsoraMagyar Iskola tanárai

A Bokréta táncegyesület azt mutatta be mivel foglalatoskodtak az elmúlt pár hónapban. A táncegyesület ifjúsági csoportja 8 párral szatmári verbunk és csárdás lépések dobbantásával keltett figyelmet a színpadon.

A cserkészek hagyományaikhoz híven a Magyar Otthonban mutatták be a karácsonyi műsorukat az ott lakóknak. Versekkel, karácsonyi énekekkel, élő zenével és bábszínház előadással is készültek a kiscserkészvezetők. A bábszínház történetét, az Állatok karácsonyát mutatták be, amelyet 30 évvel ezelőtt Dr. Kozma György atya írt. Az állatok eredeti szinkronszínészei: Jeney Erzsi kiscserkész vezető, Markovics Sándor, Kozma atya valamint Herédi Mária.

A Montreali Magyar Iskola karácsonyi ünnepségében a közösség minden korosztálya részt vett.  A műsor részesei voltak a Magyar Iskola óvodásaitól kezdve a tinédzser és felnőtt csoport tagjai is. A zenés, verses, táncos mulattság után az igazi Mikulás adta át az ajándékokat a gyerekeknek, majd Török Tünde, az iskola igazgatója köszönte meg az egész éves alázatos munkát az iskola önkéntes tanárainak.

A Csillagösvény Egyesület szervezésében a vasárnapi iskola gyerekei és a Kiscsillag együttes lépett fel a saját karácsonyi műsorukkal a református templom társadalmi termében.