Kalandozások Hullban és környékén két keréken

My Adventure Book

/ Petrás Éva /
petras.eva képe
A tavasz beköszöntével a Hulli Magyar Közösség pályázati forrásból elindította a My adventure book projektet. Kerékpárokat vásároltunk, s ha az időjárás is kedvezett, hétvégente az érdeklődő családokkal nyeregbe pattantunk és felfedeztük a várost, a környéket. Sokszor gyalogosan is barangoltunk a célállomáson, miután járgányainkat biztonságba helyeztük. Ez azonban nem minden.
East ParkCottinghamTermészetjárásCountry Park

A projekt angol nevét onnan kapta, hogy az élményeket egy üres könyvben is rögzíteni kell, mely aztán így megtelik tartalommal és a közös kikapcsolódást illusztráló fotókkal. Mielőtt a program elindult, megismerkedtünk a kerékpározás szabályaival, közlekedési jelekkel, és a szükséges biztonsági felszerelésekkel, például a kerékpáros sisakkal, fényvisszaverő mellénnyel. Ösztöndíjas időszakom utolsó biciklis programjára május utolsó hétfőjén került sor, mely az Egyesült Királyságban munkaszüneti nap. A hosszú hétvége utolsó délutánján a város távolabbi, ikonikus helyszínére, a Humber Bridge-hez, és a közvetlen közelében található gyönyörű parkba kalandoztunk két keréken.  

Márciustól kezdődően sok helyen jártunk, igazi kis közösség kovácsolódott össze, új barátságok is születtek. Örülök, hogy ennek a nagyszerű, testet-lelket felpezsdítő programnak a részese lehettem.