Jótékonysági ételosztás Chicagóban

/ Rácz Eszter Anna /
racz.eszter.anna képe
A Chicagói Református Egyház lelkésze Nt. Trufán Áron szándékával és szorgalmával alakult ki a heti rendszerességű jótékony ételosztás, melybe előbb a Chicagói Magyar Kultúrtanács, később a Chicagói Magyar Klub is belépett.
Jótékonysági ételosztás Jótékonysági ételosztás Jótékonysági ételosztás Jótékonysági ételosztás

Az egyház így próbálja jelezni a magyar közösség, barátaik és ismerőseik felé, imádság mellett (ami nem látható), képeslap helyett (ami látható), hogy nincsenek egyedül és minden helyzetben számíthatnak a templom közösségére.

„A puding próbája az evés, jelenleg a hitünk próbája, támogatni mindenkit amennyire csak tehetjük!”

A koronavírus által fémjelzett időszakban nagy segítség ez szépkorú honfitársainknak. Segítségnyújtás, odafigyelés, néhány jó szó, egy kis beszélgetés, mindez velejár a finom meleg étellel.

A menüt, mely tipikus magyar ételekből áll (paprikás csirke, marhapörkölt, minden héten más és más) a Norridge-i Református Egyház önkéntesei készítik el. Az 5 fős szakács csapat kesztyűben, maszkban kezeli és adja át az ételt. A 100 adag étel elkészítéséhez a hozzávalókat az egyház önerőből és adományokból szerzi be.

A Chicagói Magyar Kultúrtanács kötelékébe tartozó Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasok: Rácz Eszter Anna és Szűcs János már harmadik hete segítenek ebben a munkában és az étel kiszállításában.

A koronavírus által sújtott időkben örömteli látni, hogy a diaszpórában élő magyarok hogyan segítik egymást és közösségeiket.