Jótékonysági ebéd és irodalmi délután

/ Szolnokiné Jaczkó Xénia /
szolnokine.jaczko.xenia képe
2019.09.15-én a torontói Árpádházi Szent Erzsébet Plébániában nagy volt a sürgés forgás. A rendezvényterem több eseménynek is helyszínt biztosított.
09.15. jótékonysági ebéd és irodalmi délután09.15. jótékonysági ebéd és irodalmi délután09.15. jótékonysági ebéd és irodalmi délután

A 11 órakor kezdődő szentmise után jótékonysági ebéd vette kezdetét. Az étkezést a karitasz csoport szervezte, melynek vezetője Elek Rozina. A megnyitó beszédet Zydron Margit mondta, majd az ebéd előtti áldást Forrai Tamás atya adta. A finom ételeket a közösség asszonyai főzték Molnár Erzsébet és Meszesán Erzsébet vezetésével. Volt minden, mi szem szájnak ingere: marhapörkölt nokedlivel, uborkasalátával, baconbe csavart cordon bleu, petrezselyes krumpival és zöldségekkel, sütemény, kávé. A jótékonysági jegy 25$-ba került. Több, mint száz résztvevő ebédelt meg, másokat segítve. Minden asztal megtelt.

Ebéd után kezdetét vette az irodalmi délután, melynek most központi személye Szabó Magda volt. Sándor Ilona és Szabó Katalin szívügye a művészet. Fantasztikus elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot részükről a magyar kultúra iránti tisztelet, mely ezekben az interaktív előadásokban is megjelenik. Az irodalmi délutánra havonta kerül sor. Katalin a helyi magyar könyvtár vezetője. Ilona az irodalmi kört szervezi, továbbá magyar gyermekeket tanít a Helikon Gimnáziumban.

Szabó Magda (1917.10.05.–2007.11.19.) Kossuth-díjas író, költő, műfordító, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. A résztvevők sok információt megtudhattak az írónőről, vele készült készült interjúkat nézhettek meg. Dr. Laky-Takács Péter konzul olvasott fel egy részletet az Abigél című regényből. Az előadás után kötetlen beszélgetés vette kezdetét. A rendezvényen tiszteletét tette Nádasdy Borbála írónő is.