Jelmezbál Palermóban

/ Dóra Fruzsina /
dora.fruzsina képe
A palermói magyar közösség február 23-án farsangi jelmezbált tartott. Gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek a jelmezversenyen, a moldvai táncházban, a tombola sorsoláson, és még igazi farsangi szalagos fánk is került az asztalra!
Jelmezbál Palermóbancsoportképfarsangi fánk és más finomságokhárman

Palermóban február utolsó szombatján volt a magyar közösség farsangi jelmezbálja. Az adventi készülődés után ez volt a nyugat-szicíliai magyarok számára a második legjelentősebb összejövetel. A helyszínt az egyik magyar anyuka biztosította, abban a jógateremben tartottuk a jelmezbált, ahol szombatonként a magyar iskola foglalkozásai zajlanak.

A jelmezbálra összesen 24-en jöttek el, köztük Boldizsár Andrea, palermói magyar tiszteletbeli konzul. A programban volt tombola sorsolás, jelmezverseny, és egy kis moldvai táncház. A felnőtteknek volt idejük beszélgetni, jobban megismerni egymást, a gyerekeknek pedig önfeledten játszani.

A farsang elmaradhatatlan tartozéka a szalagos fánk, amit két magyar anyuka is készített a jelmezbálra, de természetesen más finomságok is akadtak az ünnepi asztalon.