Január az Okanaganban

Képek a kelownai magyarságról

/ Jancsó Antónia /
jancso.antonia képe
A január kissé csendesebb volt az Okanagani Magyar Ház számára. Ez nem azt jelenti, hogy lustálkodtunk, hiszen az év első napját egy közös ebéddel ünnepeltük.

Január 1-én megtelt a Magyar Ház, kocsonya és kaszinótojás került az asztalra. Biztosítottuk, hogy az Okanagani magyarok mosollyal és jó hangulatban kezdjék az új évet.

A következő rendezvényre január 11-én került sor, megtartottuk az Irodalmi délutánt. A következő ilyen alkalomra február 29-én kerül sor. A dátum kiválasztása sem véletlen, szerettem volna, hogy ezt a plusz egy napot, amit négy évente kapunk ajándékba valami különlegessel töltsük el. Ezért lesz a februári lélektani kalandozásunk mellé finom ebéd is felszolgálva. Nem kötelező verset hozni, elég, ha mindenki nyitottan érkezik és, ha úgy érzi, bekapcsolódhat a beszélgetésbe. Ezúttal témának az időt választottam, amit megint többféleképpen lehet értelmezni. Mindenki fejében más él erről a fogalomról és ezért lesz újfent izgalmas ez a találkozás, a tapasztalatok és élmények megosztása, egy baráti beszélgetés, ahonnan mindenki hazavihet egy két szót, vagy mondatot.

Januárban sor került a tagsági gyűlésre is, vasárnap, január 26-án, amikor kávéval és süteménnyel vendégeltük meg a tagságot, beszámoltunk az elmúlt év egyes eseményeiről. Ez a rövid találkozás az előszobája a márciusi tagsági gyűlésnek, ahol a választásra is sor kerül.

A magyar iskola tovább folytatódott, a március 15-i eseményre készülünk a gyerekekkel, de emellett filmet nézünk magyar nyelven és társasjátékokat játszunk, aminek köszönhetően a gyerekek egyre több szót tudnak.

A január az év első hónapjaként tökéletes alkalom arra, hogy kitűzzük a célokat és újult erővel nekilássunk azok megvalósításának. Abban reménykedem, hogy sikerül még többet adnom az elkövetkezendő időszakban, hogy elültethetem a magot, ami később termőre fordul: sok, közös program formájában az itteni magyarok számára.