Janikovszky Éva művei keltek életre Bécsben

Beszámoló az AMAPED évzáró ünnepségéről

/ Kőrösiné Forgó Ilona /
korosine.forgo.ilona2023 képe
Újból elérkezett a tanév vége Bécsben is, melyet az AMAPED idén különleges módon ünnepelt. Janikovszky Éva műveiből összeállított előadást mutattak be az AMAPED tanulói "Ha én felnőtt volnék..." címmel.
Matricákkal díszitik a plakátot a gyerekekA fellépő gyermekek a pedagógusokkal figyelték az előadás részét képező vetítéstA nézőket is bevonták az előadásbaAz elsősök Sün Balázs meséjét adták elő

Az est színvonalát emelte, hogy díszvendégként köszönthettük Janikovszky Jánost, az írónő fiát, akit nagyon meghatott az ünnepség, és hogy ilyen sokan őrzik, adják tovább édesanyja örökségét az újabb generációknak. Székely Ágnes és Nagy Barnabás pedagógusok készítették fel a gersthofi 4-5. osztályos magyar csoport tanulóit, akik rendkívül színvonalas produkcióval leptek meg minket. Janikovszky Éva örökérvényű sorait hallhattuk a gyermekek szájából.

Az előadásba a közönséget is bevonták: minden szék alatt egy boríték várt, amelyben matricák és 11 szerencsés megtaláló számára egy-egy mondat is szerepelt, amit az előadás megfelelő részénél felolvastak. A matricákkal az előadás plakátját díszítették fel, ezzel kifejezve, milyen sokszínű lehet a gyermekkor és felnőttlét közötti átmenet. 

A gersthofi csoport előadása mellett, több tanuló versmondással köszöntötte a résztvevőket, illetve a Mariahilfer Straßén tanuló első osztályos kisdiákok Sün Balázs meséjét adták elő. 

Mentsik Szilvia, az AMAPED elnöke, évzáró beszédében kiemelte az AMAPED idei rendezvényei közül a szavalóversenyt, melyre idén példátlanul sokan, 600-an jelentkeztek. Megköszönte a gyermekeknek az egész éves részvételt az órákon és a szülőknek a támogatást. Az ünnepség végén a pedagógusok átadták a bizonyítványokat a diákoknak. Sokan virágcsokorral, ajándékkal köszönték meg az AMAPED pedagógusainak munkájukat.

A tanév lezárásával egy sikeres és eseménydús év végét ünnepeltük meg. Az évzáró ünnepség nemcsak a gyerekek és szülők számára volt emlékezetes, hanem mindannyiunknak, akik részesei lehettünk ennek az ünnepnek. Az AMAPED továbbra is elkötelezett amellett, hogy színvonalas és inspiráló programokat biztosítson a jövő generációi számára. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az év sikeréhez, és várunk mindenkit szeretettel az új tanévben is! Addig is kellemes nyári szünetet kívánunk!