Ízek, táncok, Los Angeles

Kaliforniában is megkóstolhatták az egyik leghíresebb pásztorételt

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan2023 képe
A VII. Los Angeles-i Magyar Ételfesztivált 2023. október 21-én rendezték meg, melyre a pár éves kényszerszünet után ismét több százan voltak kíváncsiak.
A KCSP ösztöndíjasai a magyar iskola sátránálGyermektáncház Vámosi-Kovács Ágnes vezetésévelVörösboros sertéspörkölt, ahogy Sós Pista szeretiDaltanulás

A látogatók olyan nevezetes magyar ételeket kóstolhattak, mint töltött káposzta, palacsinta, lángos. A főzőversenyről a Reményik Sándor Keresztény Magyar Iskola sem hiányozhatott, melynek bográcsaiban vörösboros sertéspörkölt, és hortobágyi slambuc készült, méghozzá úgy, ahogyan Sós Pista, híres betyár szereti. És hogy szereti Sós Pista a slambucot, és a pörköltet? Nagyon!!!! A slambuc egy igazi hortobágyi pásztorétel, amihez csak szalonna, krumpli, és tészta kell. A verseny után Széles Tamás, Magyarország Los Angeles-i főkonzuljának köszöntője következett, majd a Kárpátok Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget. A délután további részét a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai által vezetett gyerektáncház, tánctanítás, népdaltanítás, valamint tombola, és Baky Józsi zenés műsora színesítették.