Húsvétolás Isztambulban

/ Sert Zsuzsanna /
sert.zsuzsanna képe
Az idei húsvét alkalmából az isztambuli magyar közösség mintegy 40 tagja gyűlt össze, hogy magyar hagyományainkat felelevenítsük.
2019 Húsvét Isztambul2019 Húsvét Isztambul2019 Húsvét Isztambul2019 Húsvét Isztambul

A magyarórákat követően a gyerekekkel hímes tojásokat festettek különböző technikákkal. A legkisebbek az arcfestést is kipróbálhatták magukon, és akár a szüleiken is. A kreatív foglalkozások után egy húsvéthoz kapcsolódó mesefilmet nézhettek meg közösen.

A felnőttek, illetve az ügyesebb felsősök Taşçı Adrienn helyi iparművész vezetésével 3D húsvéti mézeskalácstojásokat díszítettek. Természetesen a hagyományosnak tekinthető formák, mint a nyuszi és a tojás motívumok sem maradhattak el.

A koncentrációt és kézügyességet megkívánó foglalkozást moldvai táncház követte, ahol magáról a tájegységről, a viseletről, a népzenéről és hangszerekről is új ismereteket szereztek a résztvevők. A táncházban három táncot tanultak meg az érdeklődők, amit a következő táncos alkalommal már biztosan járhatnak, illetve másokat is bevonhatnak már majd a mulatságba.

A program a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával, valamint az Isztambuli Főkonzulátus és az Isztambuli Magyar Intézet segítségével jött létre.