Húsvéti készülődés a Genfi Magyar Iskola és Óvodában

/ Knoll Petra /
knoll.petra képe
Április 10-én húsvéti foglalkozást tartott a GMIÓ. Volt tojásfestés, táncház, csokitojás-keresés és még sok minden más. Ezen a különleges délutánon tiszteletét tette Dr. Orbán Zsolt, berni konzul is.
ZokninyúlKézműveskedésTojásírásTáncház

Délután 4 órakor kezdődött a program. Az első egy órában többféle kézművestechnikát lehetett kipróbálni a különböző asztaloknál. A legnagyobb sikere természetesen a hagyományos tojásírásnak volt, de lehetett még nyuszis kosarat készíteni, egy kis felnőtt segítséggel zokniból nyuszit varázsolhattak a gyerekek, a legkisebbek pedig festékkel és színes papírokkal díszíthették a papírtojásokat. Mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot. Közben nagy lelkesedéssel fogyasztották a jelenlévők a friss házi fonottkalácsot, amit az egyik tehetséges tanerő készített.

A barkácsolást a közös népdaléneklés követte, utána pedig a sokak által várt táncház következett, amit két magyar sulis diák tartott, akik már régóta a Pannonia Néptánccsoport tagjai. A tánc után a fiúk és férfiak meglocsolták a lányokat és asszonyokat. Így szerencsére senki nem fog elhervadni. A program utolsó és egyben legizgalmasabb része a csokitojáskeresés volt. A gyermekeket csapatokra osztották, és indulhatott a kutatás. Jó csapatok álltak össze, hiszen senki se ment haza üres kézzel.

A móka 6 órakor ért véget, de úgy hiszem ez a két óra is sok mulatságot tartogatott a megjelent szülőknek és gyerekeknek. Az állandó tagokon kívül, több mint 15 család vett részt az eseményen. Öröm látni, hogy ilyen sokan részt vesznek ezeken az alkalmakon, és csupa pozitív visszajelzés érkezik tőlük. Ezért is érdemes csinálni.