Húsvét 2020

avagy most máshogy vártuk a nyuszit Nürnbergben

/ Dr. Imre Angéla /
imre.angela képe
A külföldön élő magyar családok többségénél van két olyan dátum, amit nagy valószínűséggel nem Németországban terveznek tölteni. Az egyik a karácsony, a másik pedig a húsvét.
husvet04.jpeghusvet03_2.jpghusvet01.jpghusvet05.jpg

Valljuk be, az idei évben mindenkinek egy kicsit másként alakult a húsvét, mint ahogy azt korábban elterveztük. Húsvétkor sokan meglátogatják a rokonaikat, barátaikat vagy legalább átszaladnak a szomszédhoz, de azt hiszem, akkor sem tévedek nagyot, ha azt hiszem, hogy a legtöbben ezt az időt összekötik az utazással és hazalátogatnak Magyarországra, Erdélybe vagy éppen más területre, ahol a nagyszülők élnek. Ebben az évben szigorúan otthon kellett maradnunk, most mindent másként kellett megoldanunk. Húsvét közeledtével arra kértük a gyerekeket, ha van kedvük, készítsenek néhány felvételt és mutassák be, ők hogyan készülődtek, náluk hogyan telt az ünnep. Sokukat meglátogathattunk ilyen módon, köszönjük nekik ezúton is, hogy beengedtek minket az otthonukba. A számos fotó és kisfilm azt mutatja, mindenki sütött, főzött, kreatívkodott, tojást díszített, megélte a hagyományokat és igyekezett megünnepelni a húsvétot. Fogadjátok, fogadják szeretettel a fotókból készült összeállítást!

https://www.youtube.com/watch?v=VdUIT4lYOJ8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR329jzrQrh_KDOA4WVjNrg5wo-1HvU9KNQsETPTc-EQh2nU3P3c3kWIewA