Hiánypótló utánpótlás

Regös ificsoport indult

/ Perger Éva /
perger.eva képe
A Regös Magyar Néptáncegyüttes régi terve valósult meg 2019. november 9-én. Szombat délelőtt egy lelkes kis csapat várta Marta Wesołowskát és Simon Zoltánt, akik innentől kezdve kétheti rendszerességgel magyar néptáncot tanítanak 10-16 éves fiataloknak.
PlakátKicsi a borsFigyelemCsak lazán

A csoport indulása egy régi problémát old meg, ugyanis eddig éppen ez a korosztály hiányzott a Regös utánpótlásából. A két gyermekcsoport, az óvodásokat fogadó Ákombákom és a kisiskolásokból álló Kikelet „végigtáncolása” után törés következett be: a táncoslábú gyerekek – társaság, oktató és érdeklődés hiányában – szétszéledtek. Volt ugyan, aki később visszatalált a néptáncos közösséghez, de a legtöbben a gyerekkorból kinőve teljesen elszakadtak tőle.

Ezt a szakadékot hidalja át az az új kezdeményezés, hogy a Regös oktatói mennek „házhoz” a hétvégi magyar iskolába. Így sem a fiataloknak, sem a szülőknek nem jelent problémát, hogy az amúgy is zsúfolt hétköznap délutáni programokba még egyet beillesszenek, hiszen így egy napon és egy helyszínen kapják meg a magyar iskolai oktatást és a néptáncpróbát.

Az első próbán 9 fiatal vett részt, közülük néhányan már táncoltak korábban, mások most ismerkedtek meg az alapokkal. A foglakozás hangulatát a sok mozgás, játék és zene határozta meg, és varázsolta önfeledt szórakozássá és tanulássá is egyben.