Gyöngyösbokrétások a Melbourne-i Árpád-otthonban

/ Bodor Réka /
bodor.reka képe
A tavaszi szünet végén együtt töltöttünk egy szuper napot a Gyöngyösbokréta gyermektáncosaival.
Táncosok az Árpád otthonbanAz Árpád otthon lakóiBújj, bújj....Piknik a Magyar Központ udvarán

Már reggel találkoztunk a Magyar Központban, ahol a gyermekeket gyorsan felöltöztettük fellépőruhába és a kislányok hajába szalagot kötöttünk. Párszor elpróbáltuk a koreográfiát, amely gyimesi táncokat mutat be és a juhait őrző csobánról (pásztorról) szól.

Nagy izgalommal indultunk hát az Árpád otthonba, ahol már több, mint 20 éve magyar idősek élnek és magyar idős embereket gondoznak. Az elhelyezkedése igazán jó, hiszen a Magyar Központ és a Szent István templom csak pár percre található az otthontól. Rendszeresen szerveznek kulturális és egyéb programokat. Az épület tele van magyar nemzeti jelképekkel, hímzésekkel, festményekkel, templomaink és kegyhelyeink fotóival, ezzel is igazán jó kisugárzású otthont teremtve az ott élőknek.

A mi kis táncosaink ebéd előtt mutatták meg pár perces műsorukat és érezni lehetett, ahogy a gyermeki mosoly, tánc és népzene élettel tölti meg a termet és melengeti az idősek szivét.

Ezt követően még meg is vendégeltek minket és széles mosollyal tértünk vissza a Magyar Központba, ahol délutánig tartó piknik és játék következett. Az időjárás is nekünk kedvezett, gyönyörű napsütéses tavaszi napunk volt. A szülők mindenféle finomsággal kedveskedtek a gyerekeknek, majd népi játékokat tanítottam kicsiknek, nagyoknak, néhány játékoskedvű szülő is beállt közénk.

Igazán szép napot töltöttünk együtt!