Gyöngyösbokréta Néptánccsoport a melbourne-i PIER Fesztiválon

/ Oberhofer Előd Csenger /
oberhofer.elod képe
A Gyöngyösbokréta Néptánccsoport meghívást kapott a 2018-as Pier Fesztiválra, amelyet október 6-án, Port Melbourne-ben a Victoriai Multikulturális Tanács védnöksége alatt rendeztek meg.
Magyar standGyöngyösbokréta Néptánccsoport tagjaiA móló Melbourne belvárosának látképévelKözös tánc

A fesztivált - amelyen  a csoport már korábban is részt vett – idén 7. alkalommal szervezték meg. Az ide látogatók a Gyöngyösbokréta magyar néptánccsoporton kívül még számos Melbourne-ben élő nemzetiséggel találkozhattak, többek között nyugat-pápuai, afro-kubai, orosz, ghánai hagyományőrző csoportokkal. Minden résztvevő közösségnek lehetősége nyílt színpadi megjelenésre és saját országa bemutatására is egy-egy bemutató stand berendezésével. A tánccsoport moldvai táncokkal szórakoztatta a fesztivál közönségét, akik a szíves invitálásra lelkesen csatlakoztak. Az együttes standjánál csodás viseletek, finom mézeskalács és pogácsa várta az érdeklődőket.

A helyszín igencsak szimbolikus, hiszen a mólón keresztül - ahol a fesztivál megrendezésre került – érkezett valaha a népes bevándorlósereg, akik hozzájárultak Victoria állam szociális, gazdasági és kulturális sokszínűségéhez.