"Egy seb mi be nem gyógyulhat,, – 1956. október 23. Montreálban

/ Borgula Benedetta /
borgula.benedetta képe
A montreáli magyar közösségek együtt ünnepelték az '56-os forradalom 67. évfordulóját. Az istentiszteletet követően került sor az ünnepélyes megemlékezésre ahol több fellépő is színesítette idén a megemlékezés programját.
Kiscsillag zenekarKatonadal éneklésePritz Helga Katalin Főkonzul asszony beszédeA diákok verset mondanak

Montreál, Kanada második legnagyobb városa. Népessége több, mint másfél millió fő.

A mai diaszpórában élő magyarok közül sokan 1956-ban menekültek el hazájukból egy szebb élet reményében és leltek új otthonra Kanadában. Történetek, események amiket nem felejtenek. Éppen ezért évről-évre megemlékeznek és kifejezik tiszteletüket 1956 hősei és áldozatai előtt.

A megemlékezésen a Szózat elhangzása után Pritz Helga Katalin, montreáli magyar főkonzul asszony  mondott beszédet. Ezután Molnár Áron lelkipásztor és a Kiscsillag zenekar lépett színpadra, magyar dalokat adtak elő. A műsorban jómagam is részt vettem egy katonadal eléneklésével a Gyanta zenekar két tagja kíséretében. A Montreáli Magyar Iskola és Cserkészet tanulóit verses zenés műsorral készítettük fel. Elhangzott Aranyosi Ervin: Október 23 című verse is. Orbán Mihály plébános úr záró beszéde után felcsendült a Himnusz.

Zengett a terem a magyarajkú emberek énekétől. Méltó lezárása volt egy eseménynek ami összehozza a magyar közösségeket messze-messze a  szülőhazájuktól.

"Van egy emlék,

van egy kép három színről,

ami a tiéd!,,