Gyermeknap Írországban

/ Illés Bertold /
illes.bertold2023 képe
A Corki Magyar Iskola és Óvoda évzáró gyermeknapi programjának köszönhetően ismét egy helyszínen találkozott az Ír-szigeti magyarság apraja és nagyja.
GyermeknapGyermeknapGyermeknap

Írország szabadtéri programjai, általában aggodalommal töltik el a szervezőket, hiszen az időjárás hirtelen változásai és a nagy mennyiségű csapadék valószínűsége borítékolható. Ellenben ezen a csodálatos júniusi hétvégén Cork megyében a természet ereje jótékonyságáról tett tanúbizonyságot. Csodálatos napsütés fogadta szerte az Ír-szigetről ide, Carrigtwohillbe látogató családokat. A program színes mivolta, az időjárás csodája, a sport szeretete, a lángos illata és nem utolsó sorban Gryllus Vilmos személyes varázsa tette tökéletessé ezt a magyar ünnepnapot.

Tematikus évünknek köszönhetően, a magyar iskola berkein belül a sportokhoz és az olimpiához kötődően fejlesztettük a gyermekek készségeit, így ezen a napon sem lehetett ez másként. A gyermekek váltóversenyeken és különböző sport állomásokon mérhették össze kreativitásukat és erejüket. A felnőttek kézműves vásár mellett a magyar ízekkel töltődtek, míg a gyermekek fáradtak, majd természetesen a kürtőskalács illata is összehozta a családokat. A gyermeknapi program fő száma a kétszeres Kossuth-díjas előadóművész, Gryllus Vilmos koncertje volt. A művész nem csupán a gyermekeket, hanem a szülőket is éneklésre serkentette.

Minden kétséget kizáróan a magyarság ünnepe volt Írországban.