A gold coast-i magyarok szíve is együtt dobbant 2024. március 15-én!

/ Tóth Borbála /
toth.borbala képe
A Gold Coast-i Magyar Egyesület szervezésében 2024. március 23-án, szombaton délután emlékeztek meg a diaszpórában élő magyarok az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról. A magyar ünnepnek a carrara-i Közösségi Ház adott otthont, ahol egészen a fiataloktól az idősekig sokan részt vettek.
A Gold Coast-i Magyar Egyesület szervező csapataKokárda virág készítése a gyerekekkelAz 1848/49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó kvíz vetélkedő

A rendezvényre látogatók számos március 15-höz kapcsolódó tevékenységben mérethették meg magukat ezzel is ápolva a magyar kultúrát, és a hagyományokat. A rendezvényen kiemelt figyelmet kapott a kézműveskedés, amelyben a gyerekek, és a felnőttek is egyaránt aktívan tevékenykedtek. 

A résztvevőknek lehetősége adódott újságpapírból csákót hajtogatni, kokárda virágot készíteni, és izgalmas huszár rejtvény feladatokat megoldani. A kézműveskedés különösen nagy sikert aratott, hiszen a kisgyermekkorúaktól egészen a nagyobbakig mindenki élvezte a kreatív tevékenységeket.

Az eseményt tovább színesítette a kvíz est, melyben a felnőtteknek lehetősége nyílt az 1848/49-es forradalomról, és szabadságharcról való tudásukat megmérettetni egymással. A játékban résztvevőket 3-4 fős csapatokra osztottuk, és minden csapat kapott egy 12 kérdésből álló kvízt, ezzel is utalva a 12 pontra, mely a 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseit foglalta össze. A nyertes csapat, aki a legtöbb pontot elérte jutalomban részesült.

A csapatmunka a jelenlévők számára remek közösségi élményt, és akár új ismereteket is teremtett. Az est csúcspontjaként finom magyar vacsora várta a résztvevőket, amely ízekkel és gasztronómiai élményekkel gazdagította az ünnepet. Az esemény termében a magyar zászló, a magyar motívumok és a magyar népzenék teremtették meg az ünnepi hangulatot, amely még emlékezetesebbé tette a március 15-ei ünnepet a Gold Coast-i magyar közösség számára.

Összességében elmondható, hogy a játékos szórakoztató programok izgalmas kikapcsolódást nyújtott a diaszpórában élő magyaroknak. A rendezvény méltó emléket teremtett március 15-e szellemében, miközben még jobban összekovácsolta a helyi magyar közösséget.