Flash mob Sydney-ben

Magyar népzene, néptánc és népdal Sydney egyik legforgalmasabb terén

/ Sebestyén Kristóf /
sebestyen.kristof képe
A magyar népviselet napja alkalmából a Magyar Iskola Sydney és a New South Wales-i Magyar Szövetség egy Flash Mob-ot szervezett a Kengugró Ausztrál Magyar Népi Együttes és a Transylvaniacs zenekarral Sydney belvárosának egyik legforgalmasabb és turistákkal teli terén.
Egy rögtönzött táncház a térenA magyar közösségek és a járókelők egy körbenKisebb tánctanításKözös táncolás a téren

A flash mob egy úgynevezett kalapos játékkal kezdődött, melyet a Kengugró táncosai mutattak be és próbálták bevonni a közönséget is. Ezután a magyar iskola diákjainak népdal éneklésével folytatódott az esemény, majd egy hatalmas kör alakult ki és egy rövid táncoktatás vette kezdetét, ahol a szatmári táncokkal ismerkedhettek meg a résztvevők. 

A hirtelen rendezvény egy rövid örömtáncolással fejeződött be, amely nagy sikert aratott a közönség és a résztvevők számára.

Rendkívül nagy öröm volt látni, ahogy a turisták és a járókelők is bekapcsolódtak és próbálták utánozni a néptánc lépéseket. Emellett a magyar közösség tagjai minden korosztályból részt vettek a táncban, kezdve a legfiatalabbaktól egészen az idősebb generációkig.

Az esemény végeztével a magyar közösségek tagjai együtt töltötték a délutánt egy vendéglátóhelyen, ahol a hangulat és a jókedv is garantált volt.