Fergeteges szüreti bál Chesterben

/ Boldizsár Zsófia Ágnes /
boldizsar.zsofia.agnes képe
Szeptemberi érkezésem óta terveztük, szerveztük mentorhelyettesemmel, Kádárné Szász Hildával a novemberi szüreti bált. Idén negyedik alkalommal gyűltek össze, nem csupán a chesteri, hanem a távolabbról érkező mulatni vágyók is. Manchesterből, Warringtonból, Liverpoolból, Wrexhamből, Leedsből és még ki tudja hány településből érkezett közel 130 fő a Holy Trinity Church Blacon közösségi termébe.
Ács József és zenekara SzászrégenbőlTáncos mulatságSzüreti finomságokBálkirálynő választás

Az eddigi évek során inkább családi napnak szánt rendezvény idén a felnőtteknek szólt. A hétvégi iskolákba járó gyermekek magyar barátságainak és identitásának erősítése nagyon fontos célkitűzés, ám az sem kevésbé fontos, hogy szüleik is jól érezzék magukat az angliai magyar közegben. A felnőttek magyarsághoz és magyar közösséghez való kötődését is ápolni kell, ezért idén ők szórakozhattak a mulatságon. A közismert, fülbemászó magyar slágereket Ács Józsefnek és zenekarának köszönhettük, akik Szászrégenből érkeztek hozzánk. Fantasztikus volt látni, ahogy a mindannyiunk által jól ismert számokra együtt ropja a száznál is több bálozó.

Vendégeink az előre meghirdetett szüreti finomságok és tálak versenyén szép számmal neveztek a fantáziadús alkotásaikkal, amelyeket a verseny után természetesen elfogyaszthattak. A hölgyeknek lehetősége volt a bálkirálynő címért indulni és tombolán is számos jópofa nyereményt sorsoltunk ki. A hangulat örvényében fél 1-kor ért minket a felismerés, hogy elérkeztünk a zárórához.

Az estét követő hálás, örömteli és igazán kedves visszacsatolások a Chesteri Magyar Közösség vezetőjének, Kádárné Szász Hildának és nekem is nagyon jól estek. Örülök, hogy színt vihettünk az Angliában élő magyaroknak a tanodanapokon kívüli életébe is és hálás vagyok a ösztöndíj programnak, hogy részese lehetettem ennek a fergeteges szüreti bálnak.