Farsang a Regössel: Élményekkel teli felvonulás Münchenben

/ Gubinecz Ákos /
gubinecz.akos képe
A müncheni Bürgerpark Oberföhringben a Regös Táncegyüttes képviselte a magyar hagyományokat a Faschingsumzugon 2024. február 11-én. A farsangi felvonulás alkalmával nemcsak a táncosoknak, hanem a nézőknek is felejthetetlen élményben lehetett részük, miközben a magyar néptánc szépségét, és lendületét elevenítettük meg.
Farsang a RegösselFarsang a RegösselFarsang a RegösselFarsang a Regössel

A felvonulás során az együttes táncosai többször is rövid koreográfiákat mutattak be Magyarpalatkáról, és Vajdaszentiványról, melyeket az eső ellenére szép számú közönség lelkes tapsa, és éljenzése fogadott. A magyar néptánc hagyományai, és mozgásának ritmusa magával ragadta a jelenlévőket, és mélyebb betekintést engedett a kultúránk gazdagságába. Mindeközben a Bürgerparkban a látogatók nemcsak a tánc, hanem a gasztronómia világába is bepillantást nyerhettek. Az Egyesület tagjai friss lángosokat sütöttek, melynek köszönhetően a résztvevők a magyar ízek világát is felfedezhették.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik részt vettek az eseményen, és akik támogatták a Regös Táncegyüttest. Az átélt jó hangulat, és az együtt töltött idő emlékezetes pillanatokat teremtett, és bizonyította, hogy a kultúrák találkozása mindig gazdagítja az emberek életét. Bízunk benne, hogy hasonló pozitív élményekben lehet részünk a jövőben is, és továbbra is büszkén fogjuk képviselni a magyar néptánc, és kultúra szépségét, bárhol is járunk a világban.