"Itt a farsang, áll a bál..." – Vancouver

Farsangi gyermekdélután a Magyar Házban

/ Rusin Diána /
rusin.diana képe
Eddigi tevékenységem talán egyik legnagyobb feladata a farsangi gyermekdélután megszervezése volt. Mivel a február Magyarországon a farsangról szól, így Vancouverben is egy farsangi programmal búcsúztattuk el a telet. Célom az volt, hogy a gyermekeknek egy olyan programot szervezzek, ami később hagyománnyá válhat a Magyar Házban.
Jelmezversenyállarcokjelmezversenycsoportkép

A délutáni mulatság a „Farsangi Bazár” nevet kapta. Ez az esemény nagyon fontos volt számomra, hiszen az ötleteléstől kezdve egészen a lebonyolításig rengeteg energiát fektettem bele. A programmal elsősorban a kisgyermekes családokat szerettem volna megszólítani. A gyermekeknek különböző bazári játékokkal készültünk. Az egész programot úgy alakítottam ki, hogy a kisebbek és a nagyobbak is jól tudják magukat érezni. A gyerekek a program elején kaptak egy „farsangi útlevelet”. Ebbe az útlevélbe gyűjtötték a pecséteket, amelyeket a játékok állomásain kaptak egy-egy elvégzett feladatért cserébe. Nagyon jó volt látni, ahogy a gyermekek izgatottan szaladgálnak az útlevelükkel a kezükben. Kipróbálhatták magukat különféle játékokban, mint például a busó-céllövölde, tojás-lopás, bohóc-kilövő vagy akár a zokni-mumus, ahol meg kellett találniuk a sok páratlan zokni mellett a párosokat. Emellett a résztvevők kicsit közelebbről megismerkedhettek a magyar farsangi hagyományokkal is. A gyerekek busómaszkok és karneváli álarcok készítésével ereszthették szabadjára a fantáziájukat.

A játékok után kezdődött a jelmezverseny, ahol a felnőttek és a gyerekek is kiválaszthatták melyik jelmez tetszik nekik a legjobban. Nagyon nehéz volt a döntés, hiszen szebbnél szebb jelmezekben voltak a résztvevők.  A jelmezversenyt követően a gyermekek beváltották a pontjaikat, amelyeket a játék során szereztek. Az összegyűjtött pecsétekért cserébe választhattak maguknak zsákba-macskát. A zacskókban a finomságok mellett lapult egy-egy kisebb játék is. A gyerekek arca csak úgy ragyogott az izgalomtól amikor a zsákba-macskák között válogattak. A programon különböző korosztályú gyermekek vettek részt.

Fontos megemlíteni, hogy nem csak azokat a gyermeket látjuk szívesen ezeken a rendezvényeken, akiknek a szüleik az egyesület tagjai, hanem mindenkit, aki érdeklődik a magyar kultúra iránt.  A rendezvény után rengeteg pozitív visszajelzés érkezett szülőktől és gyermekektől egyaránt.

Szeretném külön megköszönni az összes önkéntesnek akik nagyban segítették munkámat a rendezvény előkészületei során, illetve annak lebonyolításában.
Köszönjük vendégeinknek, hogy elhozták gyerekeiket, unokáikat. Nagyon jó hangulatú családi rendezvény volt.