„Farsang három napjában…”

Közösségi programok a winnipegi Magyar Házban

/ Maczó Kincső Zsófia /
maczo.kincso képe
A farsangi időszakhoz hűen a február a közösségi programok időszaka volt Winnipegben. Kötetlen ebédek, hagyományos kolbásztöltés és gyerekeknek szóló farsangi mulatságra is sor került ebben a hónapban.
önkéntes ebédhagyományos kolbásztöltésValentin-napi ebédgyerekfarsang

Az Egyesület szervezésében két ebéd került megrendezésre a Magyar Házban. Február 16-án Valentin-nap alkalmából rendezett támogatói ebédre várták az egyesületi tagokat és mindazokat az érdeklődőket, akik egy jó társaságban, finom magyaros ebédet kívántak elfogyasztani. Az egyesület vezetősége és önkéntesei már előző nap megkezdték az előkészületeket, így vasárnap háromfogásos ebéddel, krémessel, dobos tortával és csöröge fánkkal várták a vendégeket. Az ebéden több mint negyvenen vettek részt, és jó hangulatú, kötetlen délutánt tölthettek együtt a látogatók.

Egy héttel később a 2019-es Folklorama fesztivál önkénteseit látták vendégül a magyar pavilon vezetői egy svédasztalos jellegű ebéddel, ezzel köszönve meg a múlt évben vállalt munkájukat.

Az Egyesület minden évben megtartja a hagyományos kolbásztöltését, mely során a nyári Folklorama fesztiválra kezdik meg az előkészületeket, illetve forrásteremtő célra is készítik a kolbászokat. Az egy napos munka során az előre megvásárolt húst ledarálják, betöltik, vákuumcsomagolják, és fagyasztják. Idén kb. 15 önkéntes jelentkezett segíteni, s több mint 200 csomag kolbász készült el egy nap alatt.

Február 8-án farsangi mulatságra, játékos, mókás ünneplésre várta a Magyar Ház a gyerekeket. Miközben arcfestést vagy kézfestést készítettem nekik, mely igen nagy népszerűségnek örvendett, többféle kézműves alkotásból választva használhatták kreativitásukat, álarcot, bohócot, díszeket készíthettek a gyermekek. Az alkotás után vicces, közösségi játékokat játszottunk, lufit fújtunk, kincset kerestünk, fánkot ettünk, majd elfogyasztottuk az ebédet, amit az egyesület néhány tagja készített a gyerekeknek. Az ebéd után mesenézés, további kézműveskedés vagy meseolvasás közül választhatott magának mindenki tevékenységet.