Itt a farsang áll a bál...

/ Farkas Virág /
farkas.virag képe
Az idei évben ismét sor került a jó hangulatú télbúcsúztató farsangi mulatságra február nyolcadikán.

 A Kitcheneri és a Guelph-i Magyar Iskolások tanulói már hetekkel ezelőtt lázasan készülődtek az eseményre. Ismerkedtek a farsangi népszokásokkal, hagyományokkal, farsangi dalokat tanultak, és gyönyörű álarcokat, maszkokat, bohócokat készítettek, amelyek végül a Kossuth Ház falait és asztalait díszítették. A szülők és a vendégek arcára hamar mosolyt csaltak a gyermekek által elkészített igényes és kreatív munkák.

A farsangi előkészületekben, és a finom falatok elkészítésében sok önkéntes aktívan és vidám hangulatban vett részt. Így öröm volt csatlakozni a konyhában sürgölődő csapathoz. Körmendi Gábor fiával, Robival már lelkesen keverték a palacsintatésztát. Németh Enikő és Kovács Anita, majd Ecet Rózsa és Aleksic Piroska is szorgosan sütötték a lángosokat, készítették a finom szendvicseket, díszítették a termet, hogy mire megérkezik, a vendégsereg minden készen álljon.

A terem díszítésében idén is nagy segítségünkre voltak Csiszér Éva néni díszei, és egyedi kézműves alkotásai, melyek a közelgő tavasz hangulatát is megjelenítették a szebbnél szebb virágos fejdíszekben.

A jó hangulatú zene és technika összeállításában Németh Tamásnak, Varga Zoltánnak és Vámos Gyuri bácsinak szeretném megköszönni szakértelmüket, amellyel végül elindulhatott az igazi mulatozás, amelyhez hamar bekapcsolódtak a gyermekek és szüleik is egyaránt.

Ezt követően a gyermekek jelmezére sorszám került, hiszen hamarosan következett a jelmezes felvonulás, amelyben a gyermekek lelkesen vettek részt. Mindeközben a szülők és hozzátartozóknak lehetőségük nyílt szavazni a legötletesebb, a legaranyosabb, és a legszebb jelmezre. A gyermekek Kovács Anita segítségével bátran bemutatkoztak a színpadon, így egyesével is megtekinthettük az ötletes jelmezeket.

A szavazás alatt sem unatkoztunk, hiszen elkezdődtek a farsangi játékok. A gyerekek lelkesen kapcsolódtak be a seprűtáncba, székfoglalóba. Igazi versenyhangulat alakult ki a döntőbe került játékosok között. A győzteseket a játékok végén a színpad mellé szólítottuk és édességgel jutalmaztuk.

A jelmezversenyben résztvevő gyermekek nem távoztak üres kézzel. Az első három helyezett átvehette a gyönyörű tortákat és a névre szóló okleveleket. A legviccesebb jelmezt Emma és Szofi nyerte, akik mustárnak és ketchupnak öltöztek. A legszebb jelmez tulajdonosa Lili lett a sárga kis katicalány. A legötletesebb díjat pedig Hunor a versenyautó kapta.

A mulatozás nem ért véget, hiszen Major Márta és Ecet Rózsa a Kossuth Ház asszonycsoportjának tagjai táncházba invitálták a farsangozókat, ahol a magyar néptánc lépéseivel ismerkedhettek meg a gyermekek. A farsangi játék újságpapírtánccal zárult, ahol a legügyesebbek még fél lábon is ropták a talpalávalót, s akik még bírták szusszal az esemény végén lufikkal táncoltak.

Nagy örömünkre az idei farsangi mulatságnak sok résztvevője volt, a lángosok és a finom faltok hamar elkeltek. Nagyon köszönjük a Magyar Ház elnökének Bíró Ágnesnek a hozzájárulását, az önkéntesek és a szülők kitartó munkáját, amellyel segítették, hogy ez az esemény létrejöhessen. Reméljük a jövőben is ilyen szép számban és lelkesen tudunk kapcsolódni és részt venni a magyar közösség életében.