Évzáró események Kanada fővárosában

Izgalmas programokkal zárult a 2019-es év az ottawai magyar szervezetek számára

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
Címszavakban: Magyar Oskolások hangszeres karácsonyi műsora, Kerekítő baba-mama-papa foglalkozás mézeskalácsdíszítéssel, nagycserkészek családlátogató kántálása, kiscserkészek betlehemese valamint ünnepi süteményvásár alkotta a decemberi programokat a Kanada fővárosában élő magyarságnak.
Kerekítő baba-mama-papa foglalkozásKiscserkészek betlehemes előadásaMagyar Oskolások karácsonyi műsora4. kép

Az Ottawai Magyar Oskola apraja-nagyja együtt ünnepelt egy évzáró műsor és batyusbál keretében. Az ünnepekre hangolódva a gyermekek jókívánságokkal, versekkel köszöntötték szüleiket, nagyszüleiket. Egy-egy mókásabb színdarabbal is megnevettették a nézőközönséget valamint ismert karácsonyi dalokkal varázsoltak meghitt létkört. A gyermekek sok-sok munkájukért személyre szóló ajándékokat kaptak.

Az idei évben ösztöndíjasként egy új célt tűztem ki magamnak: rendszeres játékos összejöveteleket biztosítani kisgyermekes családok számára. Ennek érdekében jelenleg is végzem a Magyarországon ismert és elterjedt Kerekítő foglalkozásokhoz kapcsolódó módszertani képzést. Nagy örömömre aktív érdeklődést váltott ki több család körében a kezdeményezés. A karácsonyra hangolódva utolsó Kerekítő összejövetelünk már ünnepi hangulatban telt, mézeskalácsokat díszítettünk a kisgyermekekkel és hozzátartozóikkal.

A 28. számú Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat évről évre őrzi szép cserkészhagyományait. A nagycserkészek minden évben idős magyar családokat látogatnak meg, ahol ünnepi hangulatot varázsolnak karácsonyi énekeikkel, betlehemes valamint lucázó játékaikkal a vendéglátók otthonába. A kiscserkészek is már fiatal korban megismerkednek a szép karácsonyi népszokással, a betlehemezéssel. Ők az Ottawai Magyar Katolikus Közösség által is látogatott templomban szokták bemutatni előadásukat, az érdeklődők legnagyobb örömére. A cserkészcsapat egyik nagy éves adománygyűjtő akciója is az év ezen idejére esik, karácsonyi sütemény- és gulyásvásár keretében.

Egy ilyen eseménydús év után jól esik a pihenés, hogy utána újult erővel folytassák az ottawai magyar szervezetek közösségépítő munkájukat, nem kevésbé színes programokkal gazdagítva a közelgő új évet! Ezekkel a képekkel és sorokkal kívánunk mindenki számára kellemes ünnepeket!