Évzáró családi Ringató és könyvvásár

/ Kőrösiné Forgó Ilona /
korosine.forgo.ilona2023 képe
Énekszótól és gyermekkacajtól volt hangos az AMAPED, a Ringató évzáró alkalmán. A foglalkozást Fodor Orsolya vezette, aki 13 éve tart már Ringató foglalkozásokat Bécsben és környékén.
KönyvvásárVáltozatos ölbéli játékokFodor Orsolya mondókát tanítPap Ildikó és Péter muzsikáltak

Az esemény különlegessége, hogy Pap Ildikó és Péter ezúttal gardon és hegedű hangszereken szólaltatták meg a dalokat. Bár az élő zene minden foglalkozás része, most két olyan hangszer is megszólalt, amelyeken Orsolya nem játszik. Az élő zene nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is különleges élményt nyújtott.

A kivételes Ringatóra sok család érkezett, az anyukák és babák mellett apukák, nagyszülők, nagytesók is ellátogattak. Voltak rendszeres Ringatóra járók, de sok új érdeklődő is eljött, még a szakadó eső sem szegte kedvüket. A foglalkozás után könyvvásárlásra is volt lehetőség. A Ringató-lapozók nagy népszerűségnek örvendtek, gyorsan elkelt az összes.

A Bécsben és környéken élő magyar családok számára kiváló lehetőség a Ringató, hiszen az éneklés, mondókázás fontos szerepet tölt be a kisgyermekek nyelvelsajátításában, értelmi és mozgásfejlődésében egyaránt. Az érzelmi biztonság kialakulásához is hozzájárul, így meghatározó a gyermekek egészséges fejlődésében. 

A Ringató egy olyan kisgyermekkori művészeti nevelési program, amely születéstől 3 éves korú gyermekeknek szól, és célja, hogy a kisgyermekes szülőkkel megismertessék a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.