Évnyitó a Berlini Magyar Iskolában

/ Szalay Zsófia /
szalay.zsofia képe
Nyílt nappal egybekötött évnyitót tartott a Magyar Iskola Berlinben.
Évnyitó programÉvnyitómegnyitódrámajátékok

Szeptember 16-án 10 órakor kezdetét vette a 2017/18-as tanév a Berlini Magyar Iskolában. A nyílt nappal egybekötött évnyitón az iskolások, a szülők és a kisebb gyerekek is válogathattak a  korosztályukhoz illő szórakozások között. A napot a Brunszvik Egyesület elnöke nyitotta meg, részletesen ismertetve az éves tervet és az évnyitó programját.

Az iskolások a Négyszögletű Kerek Erdő történetével ismerkedhettek meg, majd csoportosan dolgoztak, barátkoztak a karakterekkel. A szülők mindeközben Hasznos Andrea előadását hallgathatták a kétnyelvűségről, a kisebbek pedig az udvaron – ami igazán nagy szó, hiszen Berlin felett az ég általában nem túl biztató – kézműveskedhettek, játszhattak.

A tanítás és az előadás végeztével közös ebédre invitáltunk mindenkit. Ebéd után már az iskolásokkal együtt folytatódott a játék. Az egyesület vezetője is nagyon aktív volt minden játékban, kézműveskedésben. Kifogyhatatlan energiája és különleges érzéke a gyerekekhez példaértékű, számomra követendő minta. A gyerekek drámajátékokban vettek részt. Mozgásigényüket  a “házi készítésű” akadálypályán elégítették ki, reménykedhettek tehát a szülők hogy a gyerekek este jól fognak aludni.

Rendkívül jó hangulatban telt a nap, nagyon örültem, hogy részt vehettem a szervezésben és a játékok lebonyolításában is.