Európai Nyelvek Napja Lisszabonban

"Mindannyian mások vagyunk. Bár egyben-másban hasonlítunk..."

/ Kenéz Dóra /
kenez.dora2022 képe
"Ákom, bákom ékem-békem, nyelvem az én ékességem." Kiss Dénes
Tanárok és tanulókA magyar nyelv és kultúra rendkívül gazdag

Szeptember végén került megrendezésre Lisszabon közkedvelt Nuno Álvares parkjában az Európai Nyelvek Napja. Az eseményen összesen 12 ország képviseltette magát: Ausztria, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Olaszország, Portugália és Spanyolország.

A rendezvény keretein belül a látogatóknak lehetősége nyílt az egyes országok által felállított standok megszemlélésére, egy mókás színházi darab megtekintésére, valamint a fellépő kórusok produkciójának meghallgatására.

A bátrak egy játékos vetélkedőre is vállalkozhattak, vagy kipróbálhatták magukat az úgynevezett mini nyelvórák egyikén, amelyek során csupán 5 perc alatt megtanulhatták a köszönési formákat magyarul, észtül vagy a kiállító nyelvek bármelyikén. 5 pecsét összegyűjtését követően pedig részt vehettek a nap végére meghirdetett sorsoláson, ahol a szerencsések értékes nyelvkönyveket, nyelvtanfolyamokat nyerhettek.

A magyar sátor sokak kedvencévé vált. A prospektusok, melyek hazánk jellegzetes tájait, gasztronómiai különlegességeit és finom borait ismertetik meg a külföldiekkel, gyorsan fogytak. A gyerekek a színezők iránt érdeklődtek a leginkább, az idősebb korosztály körében a legnagyobb sikert pedig a Rubik kocka aratta. A kockakirakó verseny győzteseit minden esetben nagy tapssal és elismeréssel jutalmazták a nézők. 

Jövőre is visszavárnak minket. Köszönjük a meghívást. Ott leszünk!