Építkezés kartonpapírból

A Birsbane-i Magyar Iskola negyedév kezdő foglalkozása

/ Kelemen Réka /
kelemen.reka képe
2024. október 12-én negyedik negyedévünk első foglalkozását tartottuk meg, ahol a gyerekek kartonpapírból építhettek valamit, ami "A kis herceg" című műhöz kapcsolódik, így készült például repülőgép vagy a báránynak házikó is, vagy olyan házat, várat, bunkert, amit szívesen megmutatnának a kis hercegnek, ugyanis ezzel a művel fogunk foglalkozni a következő órákon.
A kis herceg bárányának készített házikóA kis herceg műből származó lezuhant repülőgépHázikó a kis hercegnekKészült néhány kard és autó is...

A legutóbbi iskolaalkalom során a gyerekekkel kartonpapírokból építettünk, és ez a foglalkozás számos előnnyel járt. A kartonpapír, mint alapanyag könnyen kezelhető és sokoldalú, lehetőséget ad a gyerekek kreativitásának szabadon való kibontakozására. A gyerekek szabadon tervezhettek és alkothattak, ami nemcsak a képzelőerejüket mozgatta meg, hanem a problémamegoldó képességüket is fejlesztette.

Az építkezés folyamata során a gyerekek megtanulták, hogyan működik a terv, a kivitelezés és a végrehajtás folyamata. Figyelniük kellett a stabilitásra, a méretekre és az arányokra, így a matematikai és logikai készségeik is fejlődtek. Ezen kívül a közös munka során fontos társas készségeket is elsajátítottak, mint például a kommunikáció, a csapatmunka és a türelem. Az építés nemcsak egyéni, hanem csoportos feladat is volt, ami lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek együttműködjenek, megosszák ötleteiket, és közösen találjanak megoldásokat.

A foglalkozás során a gyerekek nagyon élvezték a folyamatot, és láthatóan büszkék voltak a végeredményre. Az elkészült alkotások nemcsak hogy színesítették az iskola környezetét, hanem örömet is szereztek a gyerekeknek, akik elmondhatták, hogy ők maguk készítették őket. A kartonpapírokból való építés tehát nemcsak szórakoztató, hanem hasznos tevékenység is volt, amely hozzájárult a gyerekek fejlődéséhez és a közösségi élmény fokozásához.