Ennyire szereti a lángost a Mikulás?

/ Lehoczki Sára /
lehoczki.sara képe
A kanadai gyerekekhez december 25-én érkezik a Mikulás, de az itteni magyarok szerencsésebbek észak-amerikai társaiknál, mert, ha jól viselkednek, hozzájuk már december elején ellátogat a nagyszakállú. Úgy tűnik, a gyerekek idén nem tettek sok rossz fát a tűzre, mert a cserkészekhez és a Magyar Iskolába is megérkezett hatodikáig a Mikulás, édességekkel megrakott puttonyával. Ráadásul a cserkészekhez hatodika előtt érkezett a nagyszakállú. Talán azért, mert így szereti a lángost?
Mikulás a Magyar IskolábanMikulás a Magyar IskolábanMikulás a cserkészeknélMikulás a cserkészeknél

Vasárnap a cserkészek kora reggeltől sütötték a lángosokat, hogy mindenkinek jusson, aki szeretné megkóstolni. A bevételből a cserkészek nyári táborát támogatták a vásárlók, tehát mindenki jól járt. A kanadaiak, úgy tűnik, legalább annyira szeretik a lángost édesen, mint sósan, mert bőven fogyott a klasszikus fokhagymás és sajtos-tejfölös mellett nutellás és lekváros lángos is.

Az est folyamán különleges vendég érkezett hozzánk a Szent István Római Katolikus Plébánia nagytermébe. Nem tudom biztosra mondani, hogy mi volt az oka annak, hogy ilyen szerencsések voltunk… Vagy a frissen sült lángos illata miatt, vagy a gyerekek karácsonyi dalai miatt, de a Mikulás, még hatodika előtt, külön kitérőt tett Hamiltonba, hogy részt vegyen az ünnepségen, kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Mindenkinek hozott egy-egy csomag édességet, bár a Krampusz rásuhintott a virgáccsal legtöbbünkre, emlékeztetve arra, hogy a Mikulás feljegyezte azért rosszaságainkat is.

A nagyszakállú megígérte, hogy kedden a Magyar Iskolába is ellátogat, és be is tartotta a szavát. A két kisebb osztály külön műsorral is készült, a nagyok a közös éneklés alatt hallattatták hangjukat. Végül mindenki édességekkel megtömött csomaggal és egy „rosszaságot elűző” virgáccsal lett gazdagabb.

Az esten még egy vendégünk is volt, aki meglepett minket: Magyarország Torontói Főkonzulátusáról Berényi János, közösségi diplomata érkezett hozzánk, aki elárulta, hogy személyesen segített a Mikulásnak az idei csomagok beszerzésében. Köszönjük szépen a gyerekek nevében is!