Az élőzene varázsa

Vendégünk a Folktone

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina.maria képe
A Folktone neve Angliában nagyon jól cseng a magyar közösségekben. Hosszú évek óta húzzák a talpalávalót különböző rendezvényeken.
FolktoneFolktoneFolktoneFolktone

A Coventry Magyar Tanodában és Birminghamben is sokszor láthattuk már őket vendégül, hol duóként, hol „bandaként”, hol pedig a Römer család zenélt. A Folktone tagjai az elmúlt években sokféle fellépést, művészeti és oktatási tevékenységet vállaltak, ezért a közelmúltban létrejött a Folktone Productions, mely összefogja ezt a sokszínű tevékenységi kört és a tagokat.

A Folktone Productions csapata egy amatőr és hivatásos zenészekből és táncosokból álló baráti társaság. Mindenki gyermekkorától kezdve a táncházmozgalom tagja, akik előadóként, oktatóként, vagy épp viseletkészítőként, pályázatfigyelőként, illetve egy-egy táncegyüttes kedvenc, néptáncot és népzenét kedvelő buszsofőreként tevékenykedik.

A szervezet a magyar amatőr népművészek és művészeti csoportok támogatását és további népszerűsítését tűzte ki fő céljául, valamint a magyarországi népzenekarok és néptáncosok külföldi, elsősorban nyugat-európai és nagy-britanniai kulturális eseményeken való bemutatkozási lehetőségeinek megteremtését.

Utoljára Coventry-ben, a szüreti mulatságon láthattuk, hallhattuk őket. A zene mellett a résztvevők táncot is tanulhattak és a szüreti mulatság, bolondozás sem maradt ki a gyerekeknek. A csapathoz csatlakozott a Römer család két legfiatalabb tagja is, Loránd nagybőgőn, Lilia pedig hegedűn játszott.