Elkezdődött az új tanév a Bécsi Magyar Iskolaegyesületben

/ Bodó Tímea Emese /
bodo.timea.emese képe
Szeptember 16-án tartotta tanévnyitó ünnepségét a Bécsi Magyar Iskolaegyesület, a Collegium Hungaricumban. Az iskolaegyesület célja hosszú évtizedek óta az Ausztriában élő magyarok anyanyelvi képzése, kulturális identitásuk megőrzése.
Évnyitó

Az ünnepélyes megnyitó egy rövid vetítéssel indult, melyen az előző tanév legemlékezetesebb pillanatait elevenítették fel. Nick Ildikó, az iskola vezetőjének köszöntője után Bárány Anzelm, a Collegium Hungaricum igazgatója köszöntötte a megjelent szülőket, diákokat és kívánt nagyon sikeres tanévet. Mindketten hálájukat fejezték ki a Magyarországról érkező támogatásokért.

Ezután Nick Ildikó bemutatta az oktatókat, ismertette az idei tanév már megszokott és legújabb kurzusait is, melyek színesítik majd az új tanévet. Sok új programmal bővül a rendezvények tára, ilyen lesz az OlvaShow is, mely a másik két magyar iskolával együttműködve valósul majd meg. 

Az ünnepség közös énekléssel zárult, amely után a gyerekek a magyar feltalálókról elnevezett tantermekben kezdték meg az ismerkedést és az első foglalkozásokat.