Eljött hát idén is a szüreti bál napja Montreálban

Ízletes magyar ételek. jó hangulat és a magyar nyelvvizsga eredményének kiosztása

/ Borgula Benedetta /
borgula.benedetta2024 képe
A szüreti bál a hagyományok és a közösség ünnepe, ahol a szüret örömét tánccal, zenével és finom ételekkel ünnepeljük meg.
Nyelvvizsgázó diákokGyermek néptánccsoportTáncMulatozás

A montreáli magyar közösség idén nagy lelkesedéssel várta a Montreáli Magyar Iskola által rendezett szüreti bált, amely szeptember harmadik hétvégéjén került megrendezésre. Az esemény céljai közé tartozott a hagyományok ápolása és a közösség összekovácsolása. A bál különleges programokkal várta a résztvevőket, láthattak néptánc műsort és a nyelvvizsga tanúsítványok ünnepélyes kiosztására is sor került. A bál helyszíne ünnepi díszbe öltözött, a terem falait őszi dekorációk ékesítették, az asztalokra szőlő és perec volt tálalva. Az estét a helyi néptánccsoport fellépése nyitotta meg, akik színes népviseletben, nagy lelkesedéssel mutatták be a magyar néptánc hagyományait.

Utánuk következett egy szóló produkció. A táncos előadás nagy sikert aratott, a közönség vastapssal jutalmazta a a műsort. A program egyik fénypontja a nyelvvizsga tanúsítványok kiosztása volt. Az iskola diákjai nagy büszkeséggel vették át a tanúsítványokat, amelyeket a magyar nyelv elsajátításáért és a kitartó munkájukért kaptak. Az ünnepélyes pillanatokat a szülők és a barátok is nagy figyelemmel kísérték. Az est folyamán a vendégek finom ételeket kóstolhattak. A menüben szerepelt húsleves, sültcsirke, törtkrumpli lilakáposztával, valamint fánk desszertként. Az ízletes fogások mellett egy helyi magyar zenekar gondoskodott a jó hangulatról, akik hajnalig húzták a talpalávalót. A zenekar változatos repertoárja minden korosztály számára kínált szórakozást, így a táncparkett sosem maradt üres. A montreáli magyar iskola szüreti bálja nemcsak a hagyományok ápolásáról szólt, hanem a közösség összetartozásának erősítéséről is. Az esemény minden résztvevő számára felejthetetlen élményt nyújtott, és már most mindenki izgatottan várja az újabb találkozást.