Elismerésben részesült a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

A szkopjei Teréz anya alapítvány díjazta a macedóniai magyar szervezet tevékenységét

/ Vadlövő Gabriella /
vadlovo.gabriella képe
A Teréz anya alapítvány minden évben hat szervezet, vagy egyén jótékonysági munkáját köszöni meg, illetve ismeri el ezzel a díjjal. A Teréz anya alapítványt 1999-ben alapították, ezt az elismerést pedig 2000 óta adják át azoknak, akik jótékonysági munkát végeznek. Az eseményen elhangzott, hogy az alapítvány célja Teréz anya hagyatékának a megőrzése, a szeretet továbbvitele.
A díjátadó ünnepségA díjazottak és a fellépőkA Teréz anya elismerés

A rendezvényt a szkopjei római katolikus templomban tartották meg, melynek keretében az Állami zene- és balettoktatási Központ diákjai mutatták be tehetségüket. A zene mellett verseket is hallhatott a közönség.

A díjakat Alojz Gombar, Teréz anya unokája, egyetlen élő leszármazottja adta át. Alojz Gombar egyébként szintén rendelkezik magyar felmenőkkel, és a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének is tagja.

Az elismerést a Teleház azzal érdemelte ki, hogy annak ellenére, hogy kis közösségről van szó, mégis igen aktív, és számos jótékonysági tevékenységet is végez, sokszor Magyarország Szkopjei Nagykövetségével karöltve, hangzott el a méltatásban.

Az elismerést Sutus József, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének elnöke vette át, aki felszólalásában elmondta, hogy a Teleház folytatni fogja jótékonysági tevékenységét is. A szervezet egy kis közösség, de olyan, mint egy család, a tagok szeretik egymást, és ezt a szeretetet mindenki megtapasztalja körülöttük, emellett a gyerekeket is szeretetre tanítják, tette hozzá. Sutus József kiemelte: ez a díj motivációt jelent a szervezet számára, ugyanakkor kötelességet is ró rá, hogy úgy folytassa tevékenységét, ahogyan eddig is tette.