Cserkésznap Frankfurtban

/ Balogh Eszter Borbála /
balogh.eszter.borbala képe
2024.04.27-én tartotta cserkésznapját a 84. sz. Lehel Vezér Cserkészcsapat.
Cserkésznap

A  "Koltai-kertben" évi rendszerességgel megtartott cserkésznap idén is népszerűségnek örvendett. A nap a vezetőknek indult a legkorábban, ők voltak ugyanis akik előkészítették a terepet, programokat, majd a gyerekek érkezése után zászlófelvonással indult hivatalosan a nap.

A délelőtt folyamán az őrsvezetők a saját őrsükkel tölthettek időt. Cserkészjátékok, sportolás és még kézműveskedés közül is lehetett választani.

Ebédre igazi magyaros pörkölt volt, ami a szorgos felnőtt cserkészek/cserkészülők által valósult meg. Ezt követően vette kezdetét a kihagyhatatlan röplabda bajnokság. Vegyes korosztályú csapatok versenyeztek a délután folyamán. A sok lefáradt gyerek ezután házi süteményekkel kaphatott új lendületet az estére, mert elérkezett az est csúcspontja a tábortűz, ahol 100-an kuporodtunk a tűz köré. Itt a kiscserkészek, cserkészek keretmesén keresztül mutatták be a szülőknek a cserkészet alapjait.

Végül a zászlólevonással zárult a nap. Jó volt látni milyen sokan összegyűltek, hogy egy ilyen tartalmas napot közösen megéljenek.