53. Cserkészbál Los Angelesben

/ Molnár Gábor Pál /
molnar.gabor.pal képe
Idén 53. alkalommal rendezték meg a los angeles-i cserkészcsapatok hagyományos Cserkészbálját a Hillton szállodában.
53. Cserkészbál Los Angeles_0153. Cserkészbál Los Angeles_0253. Cserkészbál Los Angeles_0353. Cserkészbál Los Angeles_04

A több mint 270 magyart megmozgató, nagyszabású bálra idén is egész Kaliforniából, de még az államhatáron túlról is érkeztek vendégek. Széles Tamás rendkívüli meghatalmazott nagykövet, Los Angeles-i főkonzul beszéde után az idei bál díszelnökei, Tárnok Dorothy és Tárnok Judit (mindketten Tárnok Laci bácsi lányai, aki alapítója volt az első bálnak, valamint a 8. Julianus barát cscs. meghatározó vezetője volt) adták meg ünnepélyesen az engedélyt a bál kezdetére. Ez után következett a nyitótánc, amelyet  tavalyhoz hasonlóan Kovács Dénes és Nagy Vivien ösztöndíjas tanított be, amit ezúton is köszönünk nekik. A tíz táncoló pár között sok elsőbálozót avattunk idén is, akikhez sok tapasztalt táncos, valamint Molnár Gábor ösztöndíjas társult. Az együtt eltöltött próbák, amelyeken hétről hétre sikerült elsajátítani a keringő koreográfiáját,  a lelkes szülők és cserkészvezetők önkéntes és fáradhatatlan munkája, amely nélkül nem sikerült volna megszervezni ezt a nagy és elegáns rendezvényt, mind láttatták az itteni magyarság és cserkész közösség erejét. A keringő után az idei évben fennállásának 55. évfordulóját ünneplő Kárpátok Néptáncegyüttes (közülük sokan aktív cserkészek is) előadása következett, akik újra elkápráztatták a közönséget tánctudásukkal. A bál alatti tombola teljes bevétele a három cserkészcsapat támogatására lett fordítva, amely így a lehető legjobb helyre került. Ezek után a lelkes közönség egészen hajnali 1 óráig táncolt a parketten. 

Külön köszönet illeti a bálbizottság tagjait, név szerint: Orosz Levente 17-es cs.cs. cspk. helyettes, Kass Pál 8-as  cspk., Latkóczy László 17-es cs.cs. cspk. és Balog-Sipos Éva 49-es cs.cs. cspk., akik áldozatos munkájukkal, észrevételeikkel segítették a bál létrejöttét. Valamint köszönet a bál két elnökének, Tárnok Dorothynak és testvérének Tárnok Ildikónak, akik jelenlétükkel emelték a bál rangját.

Köszönet Kovács Attila profi fényképeiért, és videójáért, amelyek megtalálhatóak a facebook-on, és a youtube-on. Köszönet Emmerich Thomas filmjéért, és Baky József zenekarának, aki ebben az évben is remek talpalávalót szolgáltatott, valamint Tóth Kingának, aki csodálatos hangjával fűszerezte a régi és új melódiákat. Hálás köszönet minden cserkész barátnak, aki nem tudott eljönni, de adományával hozzájárult az ez évi bálunk sikeréhez.